Uppsala universitet, Institutionen för medicinska vetenskaper

Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 900 personer som är anknutna via bland annat Akademiska Sjukhuset. Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på www.medsci.uu.se

Verksamhetsstödet består av 15 personer som arbetar tillsammans med lärare, forskare och doktorander i en kreativ och professionell miljö.

Arbetsuppgifter
Som ekonom har du en central roll vid institutionen. Du ingår i ekonomifunktionen under samordning av en administrativ chef. På uppdrag av prefekten, institutionsstyrelsen och i nära samarbete med den administrativa chefen upprättar du institutionens budget, ansvarar för tertial- och helårsbokslut, uppföljning och analys av verksamhetsutfall samt ger kvalificerat stöd till institutionens forskargrupper.

Du har ett nära samarbete med studieadministratörer, forskarutbildningsadministratör, ekonomiadministratörer och HR. Du samverkar också med institutionens övriga personal.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • budget och strategisk planering
 • bokslut
 • kvalificerade analyser och uppföljningar
 • stöd i ekonomi- och planeringsfrågor samt att ta fram/bistå med beslutsunderlag och kostnadskalkyler
 • stöd till projektansvariga kring ansökningar, redovisningar och återrapportering av externa anslag
 • att se över de ekonomiska delarna vid upprättande av avtal inom utbildning och forskning.
 • är att ge god service till institutionens medarbetare samt att delta i institutionens utvecklingsarbete.
 • Även andra administrativa uppgifter kan förekomma.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har högskoleexamen med inriktning mot ekonomi eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig samt flerårig erfarenhet av ekonomiarbete med inriktning mot redovisning.

Du har god erfarenhet av arbete med ekonomistyrning och bokslut.

Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt mycket goda kunskaper i Excel.

Du är lätt att samarbeta med och du bidrar till ett trevligt arbetsklimat. Ditt arbetssätt är strukturerat och noggrant och du kan självständigt driva och slutföra arbetsuppgifter inom givna tidsramar, även under tillfälliga arbetstoppar. Du innehar en kommunikativ förmåga och är en god pedagog. Du kan hantera komplexa frågor och du löser problem på ett för verksamheten konstruktivt sätt. Du har ett analytiskt tankesätt med förmågan att se såväl detaljer som helheten.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper som ansvarskänsla, ordningssinne, engagemang, serviceintresse och förmågan att ta egna initiativ.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet från universitet/högskola, och universitetets ekonomisystem Raindance och Primula är meriterande. Goda kunskaper i Excel. Även erfarenhet av arbete med bidragsfinansierad forskning, EU-finansierade projekt och vana av att hantera avtal är meriterande. Kunskap om statlig redovisning och dess redovisningsmodell.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad 12 månader (vikariat). Omfattningen är 100%. Tillträde 15 januari, 2024 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Anette Mcloughlin, administrativ chef anette.mcloughlin@medsci.uu.se, tel 018-611 29 13

Välkommen med din ansökan senast den 9 oktober 2023, UFV-PA 2023/3434.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-01-15 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/3434
Facklig företrädare
 • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
 • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
 • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-09-19
Sista ansökningsdag 2023-10-09

Tillbaka till lediga jobb