Uppsala universitet, Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Beskrivning
Institutionen för kvinnors och barns hälsa (KBH) är en internationellt ansedd institution som bedriver ledande forskning och undervisning inom pediatrik. Institutionen är bland annat – tillsammans med Uppsala Akademiska Barnsjukhus – ansvarig för den barnmedicinska undervisningen för läkarstudenter, en kurs som konsekvent får mycket god kurskritik från studenterna. För att driva undervisning behövs engagerade medarbetare som vill arbeta med och utveckla undervisningen.

Arbetsuppgifter
I de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår undervisning, seminariehandledning, examinationer och administration inom läkarprogrammet. Även kursansvar och kursutveckling ingår. Undervisning bedrivs på plats, med möjlighet att vid behov lägga enskilda moment online. Till arbetsuppgifterna hör också att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och i övrigt det som är av betydelse för arbete vid universitetet. Arbetet kräver flexibilitet med stort eget ansvar för arbetets utformning och upplägg.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är disputerad och som är barnläkare eller ST-läkare inom barn- och ungdomsmedicin. Du skall ha gedigen, dokumenterad, erfarenhet av att undervisa studenter på avancerad nivå inom ämnet pediatrik. Goda kunskaper i svenska, tal och skrift är också ett krav.

Meriterande
Det är meriterande om den sökande har erfarenhet av kursledning. Vi kommer också att fästa vikt vid personliga egenskaper, såsom flexibilitet, entusiasm och visad pedagogisk förmåga.

Bedömningsgrunder
Vid bedömning av pedagogisk skicklighet ska i första hand pedagogisk erfarenhet och kvalitet beaktas. Även omfattning, såväl bredd som djup, ska tillmätas betydelse. Vidare ska förmåga att självständigt planera, initiera, leda och utveckla utbildning och undervisning, liksom förmåga att forskningsanknyta undervisningen tillmätas betydelse. Se även Riktlinjer och bedömningsgrunder för rekrytering och befordran av lärare vid vetenskapsområdet för medicin och farmaci (RB) § 11.

När universitetet anställer nya lärare kommer de sökande att väljas efter en kvalitativ helhetsbedömning av erfarenhet, kompetens och skicklighet och den där den sökande bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Anställningsordning vid Uppsala Universitet (AO)

Riktlinjer och bedömningsgrunder (RB)

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 12 månader. Omfattningen är 30%. Tillträde 1 januari eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Tryggve Nevéus, e-post Tryggve.Neveus@kbh.uu.se. 

Välkommen med din ansökan senast den 19 september 2023, UFV-PA 2023/3222.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 30%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/3222
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-09-05
Sista ansökningsdag 2023-09-19

Tillbaka till lediga jobb