Uppsala universitet, Företagsekonomiska institutionen

Företagsekonomiska institutionen är en stor institutionen vid Uppsala universitet med sina ca 140 medarbetare. Vi har många studenter som studerar hos oss och vi erbjuder både utbildningsprogram, både på kandidat- och avancerad nivå, och fristående kurser. Studentutbytet är en viktig del i utbildningen och kring 150 studenter deltar i verksamheten varje år.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Du har både en operativ och en samordnande roll med ansvar för verksamhetens utveckling. Operativt rådger och informerar du studenter inför deras utlandsvistelse, både utresande och inkommande. Du sköter uttagningen av utresande studenter, nominerar till partneruniversitet och bedömer kurser som studenter ska läsa utomlands. Du är länken mellan de inkommande studenterna och institutionen och bedömer deras behörighet till kurser. Du håller informationsträffar och uppdaterar information på webben etc. Du har också ett samordnande ansvar för verksamheten. Det innebär bl a att du bevakar verksamhetens behov och initierar strategiska frågor för diskussion, ansvarar för att utbytesavtalen förnyas och utvecklar kontinuerligt de administrativa riktlinjerna och rutinerna. Arbetet innebär mycket kontakt med både studenter och utländska koordinatorer. Du samarbetar med institutionens andra administratörer i en dynamisk miljö. Det förekommer tidvis arbetstoppar.

Kvalifikationskrav
Relevant högskoleutbildning på lägst kandidatnivå eller motsvarande kompetens/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. God kännedom om det svenska högre utbildningssystemet. Tidigare erfarenhet av administrativt arbete med studentutbyten inom universitet/högskola. Goda språkkunskaper i båda svenska och engelska, i tal och skrift. God datorvana. Kunskaper i studentadministrativa systemen MoveOn och Ladok.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du är ansvarstagande, drivande, självständig och har förmåga att se till helheten. Du är serviceinriktad, har bra kommunikationsförmåga och har lätt att samarbeta. Det är viktigt att du kan arbeta flexibelt och har ett strukturerat arbetssätt.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Kunskap om företagsekonomi som universitetsämne.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 24 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde 2023-06-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Inka Ollikainen, 018-471 1379, inka.ollikainen@fek.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 3 april 2023, UFV-PA 2023/955.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-06-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/955
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Tillbaka till lediga jobb