Uppsala universitet, Institutionen för farmaceutisk biovetenskap

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap • En del av något stort

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap är en interdisciplinär miljö där 10 forskningsområden arbetar för att bidra till bättre läkemedel och en friskare värld. Med laboratorier i hjärtat av Uppsala Biomedicinskt Centrum och Sveriges enda Farmaceutiska fakultet utgör vi en vital motor i utvecklingen av utbildning och forskning inom de farmaceutiska vetenskaperna. Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på www.farmbio.uu.se.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet

Arbetsuppgifter
Du ingår i ekonomifunktionen under samordning av ekonomisamordnaren. Du har ett nära samarbete med kollegor inom verksamhetsstödet som leds av en administrativ chef. Verksamhetsstödet ger service o support till kärnverksamheten inom områdena ekonomi, HR, doktorandadministration, kursadministration och teknisk support. Som ekonom innebär det att du självständigt driver administrativa frågor kopplade till ekonomi, och kan agera professionellt stöd till kärnverksamheten. Du ansvarar för en eller flera av våra forskargrupper och har ett nära samarbete med medarbetare vid institutionen. Du är prestigelös och har lätt att samarbeta med andra. Arbetsuppgifter innefattar, kund-och leverantörsreskontra, löpande redovisning, rapportering till externa finansiärer, EU-finansierade projekt, uppföljningar, inventering mm. Viss HR arbete förekommer såsom reseräkningar, arvoden, utlägg mm. Du kommer även vara ansvarig för institutionens katalogdatabas AKKA.

Verksamhetsstödet arbetar gemensamt som grupp så övriga administrativa arbetsuppgifter kan komma att ingå.

Kvalifikationer
Högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som
likvärdig.
• God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift
• Goda kunskaper i Microsoft Office och främst Excel
För att passa in i rollen förväntas du ha förmåga att arbeta självständigt inom ekonomi men samtidigt vill vara en del av ett glatt, professionellt och kreativt team. För att lyckas i arbetet ska du vara noggrann och serviceinriktad samt ha ett strukturerat arbetssätt. Du är flexibel och får dina arbetsuppgifter utförda på utsatt tid. Du har god förmåga att hantera situationer där arbetsbelastningen periodvis är hög. Du har förmågan att hantera många arbetsuppgifter samtidigt.

Arbetsuppgifterna kräver ett utåtriktat och proaktivt förhållningssätt och förmåga att kunna
kommunicera ekonomisk information till personer med annan yrkesbakgrund. Stor vikt läggs vid
personlig lämplighet som självgående, stabil och noggrann samt hur du genom din erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom institutionen.

Meriterande
Erfarenhet av ekonomiarbete inom statlig verksamhet och/eller med inriktning på universitet eller högskola och universitetets ekonomisystem Raindance samt lönesystemet Primula är meriterande.

Erfarenhet av arbete med bidragsfinansierad forskning, EU-finansierade projekt och vana av att hantera avtal är meriterande.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Prefekt Ola Söderberg tel 018-471 4529 e-post ola.soderberg@farmbio.uu.se och av administrativ chef Marina Rönngren tel 018-4714301 e-post marina.ronngren@farmbio.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 27 mars 2023, UFV-PA 2023/772

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-04-10
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/772
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-02
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb