Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom cancerprecisionsmedicin, cancerimmunterapi, genomik och neurobiologi, molekylära verktyg och funktionsgenomik, neuroonkologi och neurodegeneration samt vaskulärbiologi. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar, fristående kurser och internationella masterprogram inom den medicinska fakulteten och teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 500 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 345, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 700 verksamma i arbetsstyrkan. Läs gärna mer om institutionens verksamhet här: www.igp.uu.se

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Forskningen är ett samarbete mellan forskargrupper anknutna till SciLifeLab, som har anläggningar i bl.a. Uppsala och Stockholm. Huvuddelen av arbetet kommer att utföras i Stockholm.

Arbetsuppgifter
Att utveckla en glioblastomorganoid-modell samt in situ-karakterisering av vävnadssnitt från glioblastomtumörer för att studera den cellulära och molekylära diversiteten i dessa tumörer. Arbetsuppgifterna omfattar odling av humana organoid modeller, analys av organoiderna med single-cell RNA sekvensering och fluorescencemikroskopi. Analys av vävnadssnitt med  in situ-sekvensering. Arbeta tillsammans med andra i gruppen samt med externa samarbetspartners. Analysera data och skriva artiklar. 

Kvalifikationskrav
En högskoleexamen i relevant ämne samt flera års erfarenhet av in situ-sekvensering, studier av glioblastom, organoidodling och fluorescencemikroskopi. Stor vikt fästs vid personliga egenskaper.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare tidsbegränsad, 6 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Stockholm

Upplysningar om anställningen lämnas av: Karin Forsberg Nilsson, karin.nilsson@igp.uu.se, 018-471 4158

Välkommen med din ansökan senast den 21 mars 2023, UFV-PA 2023/738.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/738
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-03-21

Tillbaka till lediga jobb