Uppsala universitet, Företagsekonomiska institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

På Företagsekonomiska institutionen arbetar ca 140 personer. Vi har ett stort undervisningsuppdrag gentemot studenter och erbjuder utbildningsprogram på både grund- och avancerad nivå samt fristående kurser. På avancerad nivå har institutionen två master- och tre magisterprogram i Uppsala och på Campus Gotland i Visby till vilka det antas studenter både nationellt och internationellt.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter är mångfacetterade. Du ansvarar för studievägledningen på avancerad nivå och ger vägledning i form av rådgivningssamtal, studieplanering och uppföljning. Du informerar bl a om institutionens utbildningsprogram, kursutbud, behörighetskrav och examensbestämmelser. Du tar fram antagningssiffror, ansvarar för registreringsförfarandet och reservantagningen. Vidare granskar du behörighet inför den nationella och internationella antagningen. Du uppdaterar information om våra master- och magisterutbildningar på webben och utvecklar administrativa processer inom ditt arbetsområde. Annan administration kan komma att ingå.

Du samarbetar med studievägledare på kandidatnivå, kursadministratörer och programsamordnare i en omväxlande och dynamisk miljö. Perioder med hög arbetsbelastning förekommer.

Kvalifikationskrav
Studier motsvarande lägst kandidatexamen. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom universitet/högskola. Erfarenhet av att arbeta med de utbildningsadministrativa systemen Ladok och Nya. Det är nödvändigt att du behärskar båda svenska och engelska väl i tal och skrift. Eftersom kontakter med studenter är centralt i arbetet är det nödvändigt att du är utåtriktad, har serviceanda och har lätt att kommunicera. Som person är du flexibel, strukturerad och stresstålig. För tjänsten krävs att du har en vilja till dialog och lagarbete. Du behöver ha god förmåga att planera och arbeta självständigt inom givet område och vara drivande i ditt dagliga arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare. Omfattningen är 100 %. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Inka Ollikainen, tel 018/471 1379, e-post inka.ollikainen@fek.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 23 februari 2023, UFV-PA 2023/496.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/496
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-02-07
Sista ansökningsdag 2023-02-23

Return to job vacancies