Uppsala universitet, Institutionen för materialvetenskap

Tidsbegränsad deltidsanställning 6 månader, 20-40%, med tillträde snarast eller enl överenskommelse

Som amanuens är du student och arbetar deltid i kombination med dina studier.

Är du en student med bra kunskaper inom Python-programmering och vill stödja forskning om nästa generations solceller? Vill du omsätta din utbildning i praktiken och skaffa arbetslivserfarenhet för ditt CV? I så fall är detta ett arbete som kan passa dig.

Forskningen på avdelningen för solcellsteknik handlar om utveckling av mer effektiva och hållbara solceller, baserade på tunnfilmsmaterial. Ett viktigt område är utveckling och utforskning av helt nya solcellsmaterial. I detta område finns snabba utvecklingar inom datastyrd forskning och tillämpning av AI-metoder för att generara mer och bättre data, och att snabbare nå resultat. För att kunna tillämpa sådana metoder arbetar vi med utveckling av ny utrustning och mätmetoder som kan automatiseras i hög grad. I samband med detta förbereder vi för automatisk datalagring och analys i en gemensam databas. Sådana förbättringar innebär diverse programmeringsuppgifter som ligger till grund för denna rekrytering.

Avdelningen för solcellsteknik bildades som självständig avdelning 2020, men verksamheten i form av en väletablerad forskargrupp har funnits på Uppsala universitet sedan 1994. Avdelningen har för närvarande ett 20-tal medarbetare och vi rekryterar några ytterligare personer under 2023 Läs om oss här: https://www.materialvetenskap.uu.se/solcellsteknik/

Arbetsuppgifter
Du kommer att jobba inom ett team som utvecklar utrustning och metoder för AI-driven materialforskning. Dina arbetsuppgifter kommer främst att vara programmering i Python. Du kommer att få stöd från forskningsledarna för att definiera och designa lösningar som behövs. Du behöver inte ha kunskaper inom materialvetenskap, solceller, mm. Arbetsuppgifterna innebär bland annat:

  • Att skapa en databas för lagring av mät- och processdata från olika utrustningar över ett nätverk
  • Att skriva kod för automatisk styrning av utrustning och för automatisk dataanalys och lagring
  • Att skapa användargränssnitt för att forskarna ska kunna interagera med ovannämnda funktioner.
  • Att bygga en enkel hemsida för projektet
  • Att dokumentera de lösningar som du tar fram

Kvalifikationskrav
För att anställas som amanuens är det ett krav att du är antagen till och registrerad på utbildning på grundnivå eller avancerad nivå och anställningen får motsvara högst 50% av full arbetstid. Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap.

För denna anställning krävs att du har goda studieresultat från ett master-/civilingenjörsprogram helst inom datavetenskap, matematik eller fysik och har bra kunskap inom programmering. Vi kräver dokumenterad kunskap och erfarenhet av programmering i Python. Vi kräver också goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet inom databasdesign, användargränssnitt, programmering och AI är meriterande.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 20-40%. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Instruktioner för ansökan
Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, registreringsintyg som visar att du är antagen och registrerad till utbildning på högskola/universitet under terminen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Vi kommer under ansökningstiden löpande läsa ansökningshandlingar och kalla till intervjuer så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Jonathan Staaf Scragg, jonathan.scragg@angstrom.uu.se

Välkommen med din ansökan senast 15 februari, 2023, UFV-PA 2023/455

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast eller enl överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20-40%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/455
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-02-07
Sista ansökningsdag 2023-02-20

Tillbaka till lediga jobb