Uppsala universitet, Ångströmlaboratoriet

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Vid Ångströmlaboratoriet bedriver vetenskapsområdet för teknik och naturvetenskap världsledande forskning och utbildar ingenjörer och naturvetare. Det är en relativt internationellt präglad miljö, med många studenter, anställda och besök från olika delar av världen.

Intendenturen är en serviceorganisation vars uppdrag är att ansvara för kostnadseffektiv samordning av institutionernas stödfunktioner inom utbildning och forskning. Detta gäller t.ex. frågor som rör lokaladministration, lokaldrift, säkerhetsfrågor, teknisk-fysisk arbetsmiljö, återvinning, gas- och kemikaliehantering, AV- och videokonferensteknik och övriga servicefrågor. Vid intendenturen Ångströmlaboratoriet arbetar idag ca 16 personer inom administration, vaktmästeri, post- och godshantering, passersystem och nyckelhantering samt reception. Mer information finns på Ångströmlaboratoriets hemsida

Intendenturen Ångströmlaboratoriet söker en positiv och serviceinriktad person för förstärkning i vaktmästeriet under en period av sex månader. Under ordinarie personals sommarsemester behöver vi främst förstärkning i godsmottagningen. Nyckelord för tjänsten är hög servicekänsla, initiativförmåga och flexibilitet.

Arbetsuppgifter
Du arbetar främst med daglig skötsel och tillsyn av utbildningslokaler och verksamhetsgemensamma lokaler, dess inventarier och tekniska utrustning, hanterar felanmälningar av olika slag, ingår i bemanning av godsmottagning, utför skötsel av återvinningscentral och förmedlar internpost. Vaktmästeriet utför även mindre lokalanpassningar, underhåll av möbler samt planering och utförande av interna flyttar. Du deltar i det systematiska brandskyddsarbetet (SBA) samt i övrigt utför uppgifter som kan förekomma vid en intendentur. Arbetet är fysiskt, varierat och består ibland av oförutsedda händelser och därtill kopplad problemlösning. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och hur du passar in i arbetslaget.

Kvalifikationskrav:

 • Utbildning på lägst gymnasienivå, gärna teknisk inriktning
 • God förmåga att kunna hantera förekommande teknisk/elektronisk utrustning och datorstödsystem.
 • God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska, både i tal och skrift
 • Körkort för personbil (B-körkort).
 • God samarbetsförmåga
 • God förmåga till arbete under eget ansvar

Önskvärt/meriterande i övrigt:

 • Truckförarbevis för motviktstruck
 • Erfarenhet av arbete med fastighetsservice eller teknisk service
 • Erfarenhet av arbete i godsterminal, med mottagande/utlämnade av gods
 • Erfarenhet av arbete med möbelvård
 • Erfarenhet av arbete med omflyttningar och lokalanpassningar

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad ca 6 månader med 100% omfattning. Tillträde snarast.

Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla ditt CV och övrigt som du önskar åberopa.

Intervjuer sker löpande och kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdag.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Områdesintendent Johnny Nilsson, 018-471 58 90, johnny.nilsson@uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 24 februari 2023, UFV-PA 2023/464

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-03-01 eller enl. överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/464
Kontakt
 • Johnny Nilsson, 0184710000
Facklig företrädare
 • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
 • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
Publicerat 2023-02-06
Sista ansökningsdag 2023-02-24

Return to job vacancies