Uppsala universitet, Institutionen för ekologi och genetik

Härmed utlyses en tjänst som forskningsassistent i akvatisk biogeokemi till programmet för limnologi.

Institutionen för ekologi och genetik är en internationell miljö med medarbetare och studenter från hela världen. Vid institutionen bedrivs forskning och undervisning i skärningspunkten mellan ekologi, evolution och genomik. Se vidare www.ieg.uu.se.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Projektbeskrivning
Arbetet kommer att utföras inom flera projekt med fokus på organiskt material ibland annat sjöar och våtmarker, dess stabilitet och nedbrytning till växthusgaser.

Arbetsuppgifter
Mätningar av växthusgaser, uppsättning och underhåll av inkuberingsexperiment med vatten och jord, analyser av biogeokemiska processer och sammansättning av organiskt material. Provtagning i fält såväl som analyser i laboratoriet av vattenkvalitet, växthusgaser och organiskt material i sediment. En del av arbetet kommer att utföras under krävande omständigheter, bland annat på Svalbard.

Kvalifikationskrav
Masterexamen i limnologi eller motsvarande som bedöms likvärdigt. Erfarenhet av att analysera växthusgaskoncentrationer, experimentella studier av nedbrytning av organiskt material i vatten och jord, enzymaktivitet i naturliga system, och elementaranalys. Körkort krävs, och erfarenhet av arbete både i laboratorier och i fält, även på avlägsna platser under krävande omständigheter. Kandidaten ska ha god förmåga att uttrycka sig både på svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet såsom förmåga att samarbeta, kommunicera och att organisera. Tjänsten kräver även att kandidaten är noggrann. 

Om anställningen
Anställningen är en tidsbegränsad anställning t.o.m. 2023-12-31 (eller 10 månader). Omfattningen är 100%. Tillträde 2023-03-01 eller snarast därefter. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Lars Tranvik, lars.tranvik@ebc.uu.se, +46 18 471 27 22.

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla Exempel: 1) ett brev som beskriver dig själv och varför du vill ha tjänsten, 2) en kort beskrivning av din utbildning, 3) ditt CV och 4) namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner (e-postadress och telefonnummer). Ansökan bör skrivas på engelska.

Välkommen med din ansökan senast den 20 februari 2023. UFV-PA 2023/376.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-03-01 eller snarast därefter
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/376
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-02-07
Sista ansökningsdag 2023-02-20

Tillbaka till lediga jobb