Uppsala universitet, Institutionen för medicinska vetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 900  personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset. Institutionen har en bred forskningsprofil med  starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska  verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring  sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på www.medsci.uu.se

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet. 

Arbetsuppgifter
Huvuduppgiften är administration av undervisningen i Psykiatri och Barn- och ungdomspsykiatri på  läkarprogrammet på termin 8.Administrativt arbete med schemaläggning, planering av verksamhets  förlagd utbildning (VFU), tentamen samt planering av nya kurstillfällen ingår. Du deltar i  undervisningen och är ett stöd till både studenter och våra lärare. Du arbetar i flera olika digitala  plattformar, bl.a. hantering av e-tentor (tex Inspera, Studium,Timeedit).

Kvalifikationskrav
Som sökande är du aktivt studerande på Läkarprogrammet eller annan utbildning inom Medicinska- farmaceutiska fakulteten vid Uppsala universitet. 

Arbetet som amanuens innebär många sociala kontakter, varför det är viktigt att ha en mycket väl  utvecklad samarbetsförmåga samt förmåga att kommunicera på ett lyhört sätt. Terminens början och slut  är arbetsintensiva och många arbetsuppgifter ska hanteras samtidigt på kort tid vilket innebär att mycket  stor vikt också läggs vid personliga egenskaper som noggrannhet, struktur och flexibilitet. 

Goda kunskaper i svenska krävs samt god förmåga av att arbeta i flera olika datasystem.

Villkor: Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap  §10). 

Önskvärt/meriterande i övrigt:

  • Erfarenhet av undervisning, särskilt i Problembaserat lärande (PBL)
  • Godkänd psykiatrikurs på läkarprogrammet
  • Erfarenhet och skicklighet i de administrativa systemen Studium, Inspera ochTimeedit

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 230301-230531. Omfattningen är max 50 %. Tillträde  230301. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Mia Ramklint mia.ramklint@neuro.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 17 februari 2023, UFV-PA 2023/456 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-03-01
Löneform fast
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/456
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
Publicerat 2023-02-03
Sista ansökningsdag 2023-02-17

Return to job vacancies