Uppsala universitet, Studentavdelningen

Enheten för studieadministration ansvarar för att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer till universitetets kärnverksamhet; forskning och undervisning. Enheten består av totalt ca 40 medarbetare och är indelad i olika grupper som hanterar antagning, examen, tillgodoräknanden, stipendier och Ladok. Nu söker vi en antagningshandläggare till antagningen på campus Gotland. Antagningen består av 16 medarbetare, varav 3 är placerade på campus Gotland.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Som antagningshandläggare ingår du i en arbetsgrupp som har ett särskilt ansvar för antagning till universitetets utbildningar så som kurser och utbildningsprogram. Arbetet omfattar bl a behörighets- och meritprövning, skriftlig och muntlig information till sökande och studerande i antagningsfrågor, samt utarbetande av information i samband med antagning till olika utbildningar.

Arbetet utförs med stöd av digitalt antagnings- och studiedokumentationssystem (NyA) och kräver stor noggrannhet och en god förmåga att överblicka olika delar i en process och förstå det större sammanhanget. Utöver det krävs en förmåga att förstå omkringliggande system och hur de samverkar med antagningssystemet. Detta eftersom arbetsuppgifterna särskilt kommer omfatta de olika systemen inom enhetens område och hur dessa förhåller sig till antagningen av studenter. Vid enheten sker ett kontinuerligt utvecklingsarbete för att i än högre grad möta behov från universitetet och samhället i övrigt. I dina arbetsuppgifter kommer det därför även ingå att kunna samverka med och lösa arbetsuppgifter inom enhetens andra funktioner och att delta i utvecklingsarbetet.

Kvalifikationskrav
Du har en akademisk examen inom ett område som är relevant för arbetsuppgifterna eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha vitsordad erfarenhet av handläggningsarbete vid ett lärosäte eller annan myndighet. Du som söker har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet såsom att:

  • Du är ansvarstagande, noggrann och har en god organisationsförmåga.
  • Du är självgående och har en mycket god förmåga att prioritera mellan dina arbetsuppgifter och ansvara för slutförande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, såsom att du är serviceinriktad, har samarbetsförmåga och har god kommunikativ och relationsskapande förmåga för att bemöta människor och skapa goda och effektiva arbetsrelationer, både internt och externt.

Arbetet är under perioder intensivt, du förväntas därav hantera tillfällig hög arbetsbelastning och att arbeta mot tidsgränser.

Önskvärt/meriterande i övrigt

  • Erfarenhet av system såsom NyA, Ladok och en utbildningsdatabas.
  • Erfarenhet av hantering av större informationsmängder i databaser/-system eller liknande.

Om Campus Gotland: Uppsala universitet Campus Gotland erbjuder det bästa av två världar: det fullskaliga universitetets breda utbud och tyngd inom utbildning och forskning, och ett unikt småskaligt campus i en tvärvetenskaplig forskningsmiljö. Campus Gotland utgör en knutpunkt för universitetets forskning och utbildning inom hållbarhet. Se hur det är att leva och bo på Gotland.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad, t.o.m. 2024-03-31. Omfattningen är 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Visby

Upplysningar om anställningen lämnas av: enhetschef Sara Rosenquist, sara.rosenquist@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2023, UFV-PA 2023/189.

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/189
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-17
Sista ansökningsdag 2023-02-07

Tillbaka till lediga jobb