Uppsala universitet, Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Institutionen för kvinnors och barns hälsa (KBH) är en internationell och mångprofessionell institution med fokus på hälsa och välfärd. Det globala hälsoperspektivet är alltid närvarande, och vi samarbetar över professioner och kliniska områden, både inom utbildning och inom forskning. Mer information om institutionen finns på http://kbh.uu.se/.

Anställningen är placerad i forskargruppen e-hälsa och hälsodata vid Institutionen för kvinnors och barns hälsa. Forskargruppen är kopplad till Uppsala MedTech Science & Innovation (https://medtech.uu.se/), ett tvärvetenskapligt forskningscentrum med fokus på medicinsk teknik och e-hälsa. Gruppen leds av Maria Hägglund, och studerar implementering och användning av e-hälsa och ny teknik inom hälso- och sjukvården och för egenvård.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
I rollen som forskningsassistent kommer du ha varierande uppgifter och vara iblandad i flera olika forskningsprojekt, bl a de två EU-projekten EDIH/Health Data Sweden och AI Prognosis, som båda handlar om olika aspekter på hälsodata. Vidare pågår flera projekt inom cancerområdet där olika e-hälsolösningar ska studeras. Även visst administrativt arbete kommer att ingå i arbetsuppgifterna.

Du kommer t ex att rekrytera forskningspersoner, genomföra och transkribera intervjuer, praktiskt delta i organisering av forskningsseminarier och delta i analys och skrivarbete. Du kommer även att granska texter, föra minnesanteckningar och sammanställa forskargruppens aktiviteter. Medverkan i undervisning kan bli aktuellt. Även andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Kvalifikationskrav
Den sökande ska ha relevant universitetsexamen på lägst magisternivå (utbildning och/eller yrkesmässig erfarenhet av kombinationen IT/informatik och medicin/vård är ett krav). Erfarenhet av forskning och/eller utveckling rörande digitala lösningar för t ex egenvård och/eller egenmätningar är också ett krav. Den sökande ska ha tidigare erfarenheter och kunskap om entreprenörskap och innovation. Erfarenhet av arbete med hälsodata är ett krav.

Sökande ska ha god förmåga och intresse av att arbeta självständigt under handledning samt ha mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom flexibilitet, förmåga att prioritera, god samarbetsförmåga, kvalitetsmedvetenhet och förmåga att snabbt skapa god kontakt med andra människor.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av och/eller utbildning i patientfokuserade områden liksom erfarenhet från populärvetenskapligt skrivande, särskilt inom cancerområdet är meriterande. Grundläggande utbildning inom AI (artificiell intelligens) är meriterande.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 6 månader. Omfattningen är 50%. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Sara Riggare, sara.riggare@kbh.uu.se, eller forskargruppsledare Maria Hägglund, e-post maria.hagglund@kbh.uu.se 

Välkommen med din ansökan senast den 27 januari 2023, UFV-PA 2023/118.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Omgående eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/118
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-16
Sista ansökningsdag 2023-01-27

Tillbaka till lediga jobb