Uppsala universitet, Institutionen för elektroteknik

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Elektrifiering och digitalisering tillhör framtidens största områden för omställning till hållbara samhällen. Institutionen för elektroteknik bedriver framgångsrik forskning och utbildning inom dessa områden – däribland förnybara energikällor och elfordon, industriell IoT, 5G kommunikation och trådlösa sensornät men även smarta elektroniska sensorer och medicinska system. Institutionen för elektroteknik är en internationell miljö med ca 130 medarbetare som bidrar till viktiga tekniska energi- och hälsoutmaningar vid Ångströmlaboratoriet.

Arbetsuppgifter: Som E+amanuens arbetar du för att utjämna könsfördelningen bland studenterna inom ingenjörsprogrammen i Elektroteknik och masterprogrammet i Förnybar elgenerering genom att arbeta för att öka antalet sökande till programmen, främst det underrepresenterade könet.
Arbetsuppgifterna varierar, men vanliga uppgifter är

  • ansvara för ett kvinnligt nätverk för studenter främst inom de berörda programmen, genom att driva och delta i regelbundna nätverksaktiviteter,
  • genomföra rekryteringsaktiviteter i form av exempelvis besök på gymnasieskolor eller studiemässor (startar HT 2021)
  • vara aktivt engagerad i institutionens jämställdhetsarbete

Delar av arbetet sker i samarbete motsvarande +-amanuenser från andra sektioner och studiesocialt ansvarig från E-sektionens styrelse.

Kvalifikationskrav: Den sökande ska vara aktiv student på Högskoleingenjörs- eller civilingenjörsprogrammet i Elektroteknik, eller Student på masterprogrammet i förnyelsebar elgenerering med goda studieresultat. Arbetet innebär många kontakter och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor: Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap §10). 

Ansökan: Ansökan ska innehålla en kort beskrivning av dig själv samt motivering till varför du söker tjänsten. 

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning enl HF 5 kap § 12.

Anställningens omfattning: 10%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Johan Abrahamsson, johan.abrahamsson@angstrom.uu.se, 018-471 5804 eller Mikael Bergkvist, mikael.bergkvist@angstrom.uu.se, 018-471 5877 

Välkommen med din ansökan senast den 14 maj 2021, UFV-PA 2021/1725.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2021/1725
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2021-04-28
Sista ansökningsdag 2021-05-17

Return to job vacancies