Uppsala universitet, Institutionen för informatik och media

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Vid institutionen för informatik och media undervisar och forskar vi inom informationssystem, människa-datorinteraktion samt medie- och kommunikationsvetenskap. Styrkan med denna sammansättning är att vi samlar kompetens, nätverk och forskare från olika men samtidigt tangerande områden. Därmed uppnår vi synergieffekter samtidigt som olikheterna genererar en kreativ och spännande forskarmiljö.

Arbetsuppgifter: Arbetet innefattar undervisningsrelaterade arbetsuppgifter som rättning, återkoppling av inlämningsuppgifter och rapporter samt administrativt arbete i relation till kurser i informationssystem, i tätt samarbete med lärarna på kurserna. En del övergripande administration i relation till kandidatprogrammen i systemvetenskap och digital affärsutveckling ingår också, samt deltagande i lärarmöten och programråd.

Kvalifikationskrav: För att anställas som amanuens är det ett krav att du är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå.

Avslutade kurser i informationssystem:

  • Programvaruteknisk baskurs
  • Inledande programmering med Java
  • Databaser 1

Avslutade eller pågående studier i kursen:

  • Dynamiska webbapplikationer

Goda språkkunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift. Erfarenhet av administrativt arbete samt god datorvana.

Villkor: Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap §10).

Önskvärt/meriterande i övrigt: Arbetet ställer stora krav på samarbetsförmåga samt att självständigt kunna driva och slutföra sina arbetsuppgifter inom givna tidsramar, även under tillfälliga arbetstoppar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, så som förmågan att kunna ta egna initiativ och lösa problem på ett för verksamheten konstruktivt sätt. Kunskap om Institutionen för informatik och media är meriterande.

Ansökningsförfarande: Ansökan ska innehålla en kort beskrivning av dig själv samt motivering till varför du söker tjänsten, uppge även om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Ansökan ska dessutom innehålla CV och ett intyg på studieresultat från Studentportalen.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2021-06-07 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning enl HF 5 kap § 12 t.o.m. 2021-08-31. 

Anställningens omfattning: 50 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Jakob Bandelin, biträdande studierektor, jakob.bandelin@im.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast 10 maj 2021, UFV-PA 2021/1583.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2021-08-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2021-06-07
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1583
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2021-04-22
Sista ansökningsdag 2021-05-10

Return to job vacancies