Uppsala universitet, Universitetsförvaltningen, Kommunikationsavdelningen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Uppsala Health Summit är en internationell årligt återkommande konferens i Uppsala för beslutsfattare, opinionsbildare och experter för samtal om hur kunskap från forskning och innovationer kan användas för bättre hälsa och bättre vård. Uppsala Health Summit är organisatoriskt placerat vid Kommunikationsavdelningen, Enheten för ledningsstöd och samverkan. Vi söker nu en kommunikatör som kan svara för kommunikationsarbetet inför, under och efter mötena.

Arbetsuppgifter: I arbetsuppgifterna ingår att leda kommunikationsarbetet inom projektet, inklusive marknadsföring samt dokumentation. Du ska bland annat marknadsföra konferensen, genomföra intervjuer med delegater och sponsorer, utarbeta och verkställa en strategi för alla relevanta sociala medier, publicera texter och annan dokumentation på webben, skriva nyhetsbrev, upphandla och ansvara för kontakter med externa kommunikationsbyråer, samt svara för praktiska arrangemang före, under och efter konferensen. Du är även redaktör för våra pre- och post-conference rapporter.

Kvalifikationskrav: Du ska ha en akademisk examen inom marknadsföring, kommunikation eller journalistik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren finner likvärdiga. Du måste ha goda kunskaper i forskningskommunikation samt att skriva målgruppsanpassade texter för webben och sociala medier. Din svenska och engelska är utmärkt och på en nivå där du obehindrat och självständigt skriver engagerande texter. Vidare har du internationell erfarenhet från redaktionellt arbete med policyrapporter med många skribenter. Dessutom förutsätter vi att du både är lätt att samarbeta med och resultatinriktad.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av motsvarande arbete inom offentlig sektor eller internationell organisation. Kunskap om globala policyfrågor inom hälsa och vård.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2021-06-21 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 40 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Kerstin Stewart, projektledare vid Kommunikationsavdelningen, 018-471 3841.

Välkommen med din ansökan senast den 6 maj 2021, UFV-PA 2021/1511.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2021/1511
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2021-04-22
Sista ansökningsdag 2021-05-06

Return to job vacancies