Uppsala universitet, Juridiska institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Juridiska fakulteten i Uppsala är Nordens äldsta juridiska fakultet och fanns redan när universitet grundades år 1477. Här finns en utbyggd och väl ansedd grundutbildning och forskarutbildning. Vid fakulteten finns Juridiska institutionen, där omkring 200 personer har sin anställning.

Arbetsuppgifter:Amanuensen skall biträda närmare angivna forskare i civilrätt i deras forskningsprojekt. Arbetet kommer bland annat bestå i att söka juridiskt källmaterial, göra enklare sammanställningar av rättsfallsmaterial, arkivsökningar, korrekturläsning och citatkontroll. I arbetet kan också ingå att medverka vid planering och genomförande av konferenser, symposier och högre seminarier, medverka vid kontakter med internationella samarbetsparter, samt externa kontakter med advokatbyråer, myndigheter, med flera aktörer på det affärsjuridiska området.

Kvalifikationskrav: Som sökande är du aktivt studerande på juristprogrammet vid Uppsala universitet. Mycket goda kunskaper i svenska och god språkbehandling, såväl som förmåga att arbeta självständigt, effektivt och noggrant, krävs. Intresse för de obligationsrättsliga ämnena och kommersiell juridik är nödvändigt för tjänsten. Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap §10).

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2021-05-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning enl HF 5 kap § 12.t.o.m. 2021-08-31 med eventuell förlängning.

Anställningens omfattning: högst 20 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Torbjörn Ingvarsson e-post:Torbjorn.Ingvarsson@jur.uu.se eller universitetslektor Marianne Aagaard
e-post: Marianne.Aagaard@jur.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 30 april 2021, UFV-PA 2021/1378.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2021-08-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 210419
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 20
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2021/1378
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2021-04-08
Sista ansökningsdag 2021-04-30

Return to job vacancies