Uppsala universitet, Institutionen för musikvetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Vid institutionen för musikvetenskap bedrivs forskning och undervisning kring musik från olika tidsepoker och kulturer utifrån historiska, estetiska och kulturvetenskapliga perspektiv. Institutionen har fokus på musikhistoria samt musikteori och musikanalys med inriktningen vad gäller forskning och undervisning omfattar även t.ex. musiketnologi, världsmusik och populärmusikstudier. En amanuens kan endast innehas av studenter vid Uppsala universitet parallellt med studierna. En person kan vara anställd som amanuens under maximalt 3 år. Anställningen omfattar 20 procent av heltid med tillträde 2021-05-17 eller enligt överenskommelse, t o m 2022-05-16 med möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter: I arbetsuppgifterna ingår huvudsakligen att vara hjälplärare åt musikteoristudenter som sitter och gör uppgifter i vår så kallade "teoristuga", att enligt lärarens instruktioner vägleda stundeter som läser västerländsk konstmusik vid musiklyssningstillfällena, och att rätta distansstudenternas övningar i satslära. Som amanuens har du kontakt med såväl studenter som lärare.

Kvalifikationskrav: Vi söker dig som har läst musikteori motsvarande kursen Musikteori 1 alternativt Musikvetenskap A och B vid Uppsala universitet. Du ska vara aktivt studerande vid Uppsala universitet och vara kommunikativ och välorganiserad. Goda kunskaper i svenska och engelska krävs. Du ska fungera väl i en undervisningssituation, ha god initiativförmåga samt en vilja och förmåga att samarbeta med flera olika personalgrupper. Det är en fördel om du har läst flera av institutionens musikteorikurser, om du har god kännedom om innehåll i institutionens kurser Musikteori 1 och Västerländsk konstmusik, och om du har pedagogisk erfarenhet/vana av digitala lärplattformer, som t.ex. Studium.

Villkor: Anställningen som amanuens regleras av Högskoleförordningens 5 kap. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap § 10).

Ansökningsförfarande: Ansökan ska innehålla en kort beskrivning av dig själv samt motivering till varför du söker anställningen. Uppge även om du har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Ansökan ska dessutom innehålla CV och ett intyg på studieresultat.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2021-05-17 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning enl HF 5 kap § 12.

Anställningens omfattning: 20%.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Prefekt Per-Henning Olsson tel 018-471 78 87, e-post per-henning.olsson@musik.uu.se eller studierektor Maria Schildt tel 018-471 62 50 e-post maria.schildt@musik.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 3 maj 2021, UFV-PA 2021/1234.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2021-05-17 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2021/1234
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2021-04-01
Sista ansökningsdag 2021-05-03

Return to job vacancies