Uppsala universitet, Studentavdelningen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Studenthälsans uppgift är att förebygga och avhjälpa hälsorisker och hälsoproblem som är relaterade till livet som student. Till oss söker sig studenter som har svårt att klara sina studier p.g.a. psykiska, sociala eller andra problem. I teamet finns både psykologer och kuratorer. Vi arbetar både förebyggande och behandlande, såväl individuellt som på grupp- och organisationsnivå. Vi söker nu en hälsopedagog med intresse att arbeta med det förebyggande utåtriktade arbetet för universitetets studenter.

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som har erfarenhet och intresse av att arbeta preventivt och utåtriktat inom områdena psykisk hälsa, livsstilsfrågor, studiemiljö och studievanor.

Som hälsopedagog arbetar du både strategiskt och operativt inom detta område. Du planerar, organiserar och genomför aktiviteter som främjar hälsan hos våra studenter och du genomför enskilda rådgivande och stödjande samtal med studenter i livsstilsfrågor. Du medverkar aktivt i Studenthälsans utvecklingsarbete för att förbygga psykisk ohälsa.

Arbetsuppgifterna består av att samordna och aktivt delta i Studenthälsans utåtriktade och förebyggande arbete, men även samtal på individ- och gruppnivå kan ingå.

I denna tjänst ingår vidare att hålla i kursverksamhet och föreläsningar, liksom informationsinsatser och deltagande vid mässor för nya studenter vid terminsstart. Arbete på kvällstid förekommer.

 

Kvalifikationskrav:

Vi söker dig som har en kandidatexamen med inriktning folkhälsa, beteendevetenskap eller annan likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av arbete med hälso- och livsstilsfrågor såväl individuellt som på gruppnivå.

Goda kunskaper i engelska i tal och skrift krävs då samtliga arbetsuppgifter ibland genomförs på engelska.

 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga, strukturerat arbetssätt och förmåga att ta egna initiativ.

Du ska tycka om att föreläsa för stora och små grupper, vara en del i ett team, att arbeta mot gemensamma mål och vara med och utveckla verksamheten. Tjänsten kräver stor flexibilitet.

 

Önskvärt/meriterande i övrigt: Kompetens inom övriga livsstilsfrågor samt organisation och arbetsmiljö är meriterande.

Erfarenhet av arbete med unga vuxna är önskvärt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda grupper i hälsorelaterade frågor.

Erfarenhet av utåtriktat arbete i form av föreläsningar, kurser eller workshops för studenter.

Du har utbildning i och erfarenhet av samtalsmetodik (gärna MI).

 

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast, eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Enhetschef Eva Söderman, 070-4250793

Välkommen med din ansökan senast den 17 augusti 2020, UFV-PA 2022/2516.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/2516
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-07-02
Sista ansökningsdag 2020-08-17

Return to job vacancies