Uppsala universitet, matematiska institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Matematiska institutionen bedriver utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå inom matematik. Institutionen ansvarar för kurser i matematik inom en rad olika studieprogram på grundnivå och avancerad nivå: ett antal olika civilingenjörsprogram och högskoleingenjörsprogram, lärarprogram, kandidatprogram i fakultetens områden och våra egna program, kandidatprogrammet i matematik och masterprogrammet i matematik. Antalet anställda är ca 120. Antalet helårsstudenter inom utbildningen på grundnivå och avancerad nivå är ca 600. För mer information besök gärna vår hemsida https://math.uu.se/

Institutionens forskning är uppdelad i de tre programmen algebra och geometri, analys och sannolikhetsteori samt tillämpad matematik och statistik.

Arbetsuppgifter: Amanuensen är student som vid sidan av sina studier undervisar och ansvarar för Mattesupporten samt t ex deltar vid rättning av tentor och inlämningsuppgifter, utbärning och hämtning av tentor. Deltagande vid diverse aktiviteter för popularisering av matematik kan ingå i arbetsuppgifterna.

Anställningens omfattning är 20% av heltid och anställningsperioden är 12 månader.

Kvalifikationskrav: För att anställas som amanuens är det ett krav att du är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Sökande ska vara antagen till utbildning och bedriva studier i matematik på grundnivå eller avancerad nivå vid Uppsala universitet. Vi eftersträvar en jämnare fördelning av intresseområden bland amanuenserna och ser gärna sökande som har ett särskilt intresse för sannolikhetsteori och statistik.

Förmåga att undervisa på svenska är ett krav. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Ansökningsförfarande: Ansökan ska innehålla en kort beskrivning av dig själv samt motivering till varför du söker tjänsten, uppge även om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Ange särskilt om du är intresserad av att hjälpa till med att ordna populärvetenskapliga evenemang. Ansökan ska dessutom innehålla CV och ett intyg på studieresultat från Studentportalen/Ladok.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-08-17 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning enl HF 5 kap § 12.

Anställningens omfattning: 20%.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Studierektor Inger Sigstam, tel 018-4713223, e-post inger.sigstam@math.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 14 maj 2020, UFV-PA 2020/1303.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad 20
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/1303
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-04-06
Sista ansökningsdag 2020-05-14

Return to job vacancies