Uppsala universitet, Institutionen för organismbiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Institutionen för organismbiologi utlyser en forskartjänst i molekylär toxikologi till programmet för miljötoxikologi. Vid institutionen för organismbiologi bedriver vi undervisning och forskning om evolution, utveckling och funktion på organismnivå. För mer information se IOBs hemsida.

Forskaren kommer att vara en del av molekylärtoxikologi och epigenetik (EpiTox) gruppen inom miljötoxikologiprogrammet (För att läsa mer klicka här). Gruppen leds av Prof. Joëlle Rüegg och består av 3 doktorander och 2 postdoktorer. EpiTox’ forskningssyfte är att kartlägga mekanismer bakom effekter av hormonstörande ämnen på (neuro)utvecklingen med särskilt fokus på epigenetisk reglering. Vi söker en forskare till ett projekt som analyserar effekter av hormonstörande ämnen på blod-hjärn-barriären med hjälp av cellmodeller.

Arbetsuppgifter: Tjänsten innefattar 80% forskning och 20% administrativa uppgifter i relaterade EU projektet ENDpoiNTs (www.endpoints.eu) I forskningsprojektet kommer du att använda både stamcellsmodeller och molekylära analysmetoder samt biostatistik och bioinformatik. Du förväntas jobba självständigt i projektet; planera och utföra experiment, analysera och tolka resultat samt skriva egna publikationer och ansökningar. Den administrativa delen innefattar uppgifter så som mejlutskick, mötesorganisation, mötesanteckningar, resebokningar mm. Båda projekten har hög samhällsrelevans och därför förväntas du även att engagera dig i möten med intressegrupper så som NGOs och relevanta myndigheter.

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen i biologi med inriktning mot molekylärbiologi, toxikologi eller motsvarande. Dokumenterad erfarenhet av arbete med molekylära metoder och stamcellsmodeller samt erfarenhet av R för bioinformatiska och biostatistiska analyser är ett krav. Den sökande ska ha mycket god förmåga att uttrycka sig på engelska, i såväl tal som skrift. Vid rekryteringen fäster vi särskild vikt vid personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, kommunikation i tal och skrift, initiativförmåga och självständighet.

Meriterande: Vi söker efter en person som är engagerad i området hormonstörande ämnen. Både kunskap inom ämnet och erfarenhet med kommunikation om ämnet t.ex. mot intressegrupper eller allmänheten är meriterande.

Ansökan: Ansökan ska innehålla 1) ett brev som beskriver dig själv, dina forskningsintressen och varför du vill ha tjänsten, 2) ditt CV, 3) en kort sammanfattning av din nuvarande forskning, 4) en kopia av din doktorandexamen och dina betyg, 5) namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner (e-postadress och telefonnummer), 6) relevanta publikationer. Ansökan bör skrivas på engelska.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-05-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-12-31. 

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Joëlle Rüegg, e-post joelle.ruegg@ebc.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 16 april 2020, UFV-PA 2020/1201.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/1201
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-04-02
Sista ansökningsdag 2020-04-16

Return to job vacancies