Uppsala universitet, Institutionen för medicinska vetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Som en del av den nationella infrastrukturen för genomik (National Genomics Infrastructure, NGI) vid Science for Life Laboratory (SciLifeLab, www.scilifelab.se) erbjuder SNP&SEQ-teknologiplattformen SNP-genotypning och storskalig sekvensering (Next generation sequencing, NGS) som service åt forskare i och utanför Sverige (www.sequencing.se). Sekvenseringsinstrumenten i verksamheten inkluderar Illuminas NovaSeq, MiSeq och iSeq-system. 

Arbetsuppgifter: Tjänsten är förlagd till sekvenseringsdelen av SNP&SEQ-teknologiplattformen och omfattar DNA-sekvensering med modern instrumentering från Illumina såsom NovaSeq, MiSeq och iSeq.

Arbetet som forskningsingenjör omfattar alla steg i sekvenseringsprocessen, från kvalitetskontroll avDNA/RNA-prover, beredning av sekvensbibliotek, start av körningar på sekvensinstrumenten och kvalitetskontroll av sekvensdata från instrumenten. Det laborativa arbetet är till stor del automatiserat med pipetteringsrobotar, men även manuellt molekylärbiologiskt/laborativt arbete förekommer. I arbetet ingår hantering, underhåll och vid behov felsökning av de instrument som används i verksamheten. Då verksamheten är ackrediterad är noggrann dokumentation av det dagliga arbetet en viktig del av arbetsuppgifterna.

Kvalifikationskrav: Universitets- eller högskoleexamen (lägst bachelornivå) med inriktning mot bioteknik, kemiteknik, molekylärbiologi eller molekylärgenetik. Dokumenterad erfarenhet av storskaligt laboratoriearbete i ackrediterad miljö, och arbete med datorstyrda laboratorieinstrument såsom tex pipetteringsrobot Hamilton Star krävs. Flerårig dokumenterad erfarenhet av NGS-applikationer och laborativt arbete med Illuminas sekvenseringssystem, minst NovaSeq, MiSeq och iSeq är ett krav. Eftersom arbetsflödet sköts i elektroniska system (LIMS) och laboratoriearbetet till stor del är automatiserat krävs mycket god datorvana. Tidigare erfarenhet av arbete i LIMS-system i laborativ verksamhet är ett krav.

Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Vi söker en person med initiativförmåga, noggrannhet, ansvarskänsla samt god förmåga till både självständigt arbete och arbete i grupp.

Önskvärt eller meriterande i övrigt: Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, såsom positiv attityd till serviceverksamhet och god samarbetsförmåga.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 1 juni 2020 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Ulrika Liljedahl (ulrika.liljedahl@medsci.uu.se) eller Jessica Nordlund (jessica.nordlund@medsci.uu.se)

Välkommen med din ansökan senast den 9 april, 2020, UFV-PA 2020/1036.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/1036
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-03-26
Sista ansökningsdag 2020-04-09

Return to job vacancies