Uppsala universitet, Kansliet för humaniora och samhällsvetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Områdeskansliet för humaniora och samhällsvetenskap med ca 40 anställda ingår i universitetsförvaltningen och ansvarar där för forsknings- och utbildningsplanering, ekonomisk och  annan verksamhetsplanering samt uppföljning av verksamheten inom området. Vidare svarar kansliet för en omfattande rekrytering av lärarpersonal. Kansliet bereder beslut och ger service till områdesnämnden för humaniora och samhällsvetenskap och för teologiska, juridiska, historisk-filosofiska, språkvetenskapliga, samhällsvetenskapliga och utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnderna. Inom kansliets verksamhetsområde bedriver ett trettiotal institutioner forskning och utbildning med ca 2 000 anställda. Antalet studenter uppgår till ca 31 000 och den ekonomiska omslutningen uppgår till drygt två miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär planering och uppföljning av utbildning och forskning. Detta innebär ansvar för handläggning av frågor som rör utbildning på grundnivå och avancerad nivå samt för forskning och utbildning på forskarnivå. Tyngdpunkten i arbetsuppgifterna just nu kommer att ligga på forskarutbildning och forskning. I arbetsuppgifterna ingår medverkan i fakultetens arbetsgrupper och handläggning av kvalitetsarbete, verksamhetsplanering och organisatoriska frågor. Vidare ingår medverkan i övrig beredning av ärenden inom kansliet och i förekommande fall för rektor. Arbetet förutsätter en nära samverkan med dekanus och kansliets personal. Arbetsuppgifterna medför även dagliga kontakter med fakultetens institutioner samt olika specialistenheter inom universitetsförvaltningen.

Kvalifikationskrav
För anställningen fordras grundläggande högskoleexamen inom det humanistiska samhällsvetenskapliga vetenskapsområdet. Den sökande ska vidare ha god, dokumenterad erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete vid universitet eller annan utbildningsmyndighet innefattande planering, uppföljning och utvärdering av verksamheter. Goda kunskaper i svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt är ett krav.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet såsom mycket god samarbets- och initiativförmåga.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt
Doktorsexamen är en stark merit. Likaså erfarenhet av lednings/samordningsuppdrag vid fakultetsnämnd eller institution, till exempel som studierektor. Förvaltningsrättslig kompetens är önskvärd. Erfarenhet som sekreterare för utredningar eller liknande  är meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Johan Lundborg, tel 018-471 19 04 alt 070-425 04 47, e-post johan.lundborg@uadm.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 7 april 2020, UFV-PA 2020/733. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/733
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-03-12
Sista ansökningsdag 2020-04-07

Return to job vacancies