Uppsala universitet, Institutionen för informationsteknologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för informationsteknologi har en ledande position inom såväl forskning som utbildning på alla nivåer. Institutionen har i dag ca 280 anställda varav 120 lärare och 110 doktorander. Drygt 4000 studenter läser en eller flera kurser vid institutionen varje år och ett 30-tal forskargrupper är kopplade hit. Mer info: http://www.it.uu.se

Tidsbegränsad anställning på 20% som PR-amanuens för kandidatprogrammet i datavenskap, vid institutionen för informationsteknologi, med tillträde den 1 februari 2020 eller så snart som möjligt.

Arbetsuppgifter: Som PR-amanuens för kandidatprogrammet i datavetenskap är du programmets ansikte utåt både mot gymnasieelever som funderar på att studera vidare på universitetet och mot de företag som är intresserade av att anställa färdiga datavetare efter examen. Arbetsuppgifterna varierar, men vanliga uppgifter är att samordna företagsevent, besöka gymnasieskolor, hjälpa till på studiemässor, och hålla kontakt med företag som vill annonsera till studenter. Mycket av arbetet sker i samarbete med IT-programmets PR-amanuens.

Kvalifikationer: Den sökande ska vara aktiv på kandidatprogrammet i datavetenskap, med goda studieresultat. Arbetet innebär många kontakter och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor: Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap §10).

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-02-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2021-01-31.

Anställningens omfattning: 20 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Johannes Borgström, johannes.borgstrom@it.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2020, UFV-PA 2020/98.

Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/98
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-01-22
Sista ansökningsdag 2020-02-07

Return to job vacancies