Uppsala universitet, Institutionen för teknikvetenskaper

Avdelningen för mikrosystemteknik är idag en del av Institutionen för teknikvetenskaper vid Uppsala universitet, se https://www.teknik.uu.se/. Från och med 2020-01-01 kommer Institutionen för teknikvetenskaper att delas i tre nya institutioner. Avdelningen för mikrosystemteknik kommer då att tillhöra Institutionen för materialvetenskap.

Avdelningen för mikrosystemteknik bedriver forskning kring användningen av mikrosystem inom en mängd olika vetenskapsområden, från biologi till rymdteknik. Gemensamt för all forskning är viljan att undersöka hur systemens egenskaper förändras när de görs mindre, och hur dessa egenskaper kan utnyttjas för att skapa enklare, billigare och framför allt mer funktionell teknik.

Projektbeskrivning: Ett av våra projekt handlar om teknikutveckling av mikrofluidal sträckbar elektronik. I en mer allmän bemärkelse ger ett sträckbart substrat baserat på ett nytt mjukt och töjbar silikonmaterial kompatibla och bekväma, smarta och trådlösa plåster som inte rör sig i förhållande till vävnaden även vid större rörelser. Dessa smarta plåster används på huden eller för hälso-, sport- och medicinsk teknik. Vi har utvecklat grundtekniken för töjbara kretskort, där vätskebaserade legeringar medger att styva komponenter kan inbäddas utan att få kontaktfel vid långvarig dynamisk töjning.

Inom projekten arbetar vi med medicinsk teknik med samarbetspartner i Europa men mest intensivt med partner vid vårt universitets medicinska fakultet och företaget Mycronic i Täby.

Arbetsuppgifter: Assistera forskning i det fortsatta arbetet i ovanstående projekt. Arbetet bygger på vår tidigare forskning och ska utveckla nya sätt att tillverka töjbar elektronik. Arbetet kommer att genomföras inom ett brett spektrum av vetenskapliga områden, med inriktning på mikrosystemteknik men kopplar mot trådlös teknik och applikations-demonstrationer. Arbetet kommer att genomföras i en mycket tvärvetenskaplig miljö där nära kontakter med företag är en viktig förutsättning.

Kvalifikationskrav: Vi söker kandidater med grundexamen inom civilingenjörsutbildning, en Master-examen eller motsvarande, med inriktning mot materialvetenskap eller mikrosystemteknik. Det är starkt meriterande att ha kunnande och erfarenhet inom tillverkning av mikrosystem i mjuka material, och särskild då för sträckbar elektronik. Du ska vara målmedveten, strukturerad samt kunna arbeta effektivt både individuellt och i grupp. Du ska ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska.  

Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev som beskriver dig, din förståelse för uppgiften och varför just du är lämplig för denna tjänst. (max 2 sidor)
  • CV (max 2 sidor)
  • Namn och kontaktuppgifter (adress, e-postadress och telefonnummer) till minst två referenspersoner

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-10-31.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: professor Klas Hjort, klas.hjort@angstrom.uu.se, tel 018-471 31 41.

Välkommen med din ansökan senast den 16 januari 2020, UFV-PA 2019/4605.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4605
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-01-02
Sista ansökningsdag 2020-01-16

Tillbaka till lediga jobb