Uppsala universitet, Kansliet för teknik och naturvetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Kansliet för teknik och naturvetenskap med ca 50 anställda svarar för verksamhetsstöd och service till områdesnämnden samt institutioner och centrumbildningar inom vetenskapsområdet. Kansliet är en del av universitetsförvaltningen, men får huvuddelen av sitt uppdrag via områdesnämnden. Kansliet arbetar bland annat med forsknings- och utbildningsplanering, ekonomisk planering, uppföljning av verksamheten samt extern- och internkommunikation. Kansliet ansvarar för frågor gällande vetenskapsområdets grundutbildning, forskarutbildning, rekrytering av lärare samt handläggning av frågor på områdesnivå. Kansliet samarbetar med övriga avdelningar vid universitetsförvaltningen vid beredning av ärenden och medverkar också i utredningar och remisser på uppdrag av universitetets ledning. Till kansliet söker vi nu en lokaladministratör.

Arbetsuppgifter: Dina arbetsuppgifter kommer främst att bestå av schemaläggning och bokning av universitetets bokningsbara lokaler i det centrala schemaläggnings- och lokalbokningssystemet TimeEdit.

I arbetsuppgifterna ingår även bemanna vår studentservicedisk. Det innebär bl a att ge studenter hjälp med intyg, information om registrering, ta emot tentor och skanna tentor. Arbetet innebär kontakter med såväl externa parter som medarbetare i organisationen. I rollen förväntas du se och driva utveckling av servicen i disken.

Kvalifikationskrav: Universitets- eller högskoleexamen, eller motsvarande kompetens i kombination med för anställningen relevant arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. För att lyckas i rollen krävs flerårig erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter som ställer krav på samordning med flera intressenter inblandade. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet så som att du är serviceinriktad och analytisk, van att arbeta självständigt och har god datorvana. Vidare bör du ha hög integritet och god pedagogisk förmåga. Du bör även ha goda kunskaper i både svenska och engelska samt kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter i statlig myndighet samt kunskap om universitetets utbildningssystem så som TimeEdit och Ladok.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas 

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: enhetschef Eva Skytt tel 018-471 6398, alternativt e-post eva.skytt@uadm.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 12 december 2019, UFV-PA 2019/4182.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4182
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-28
Sista ansökningsdag 2019-12-12

Return to job vacancies