Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala universitet är Sveriges största och bredaste institution av sitt slag med drygt 200 anställda, varav många med en internationell bakgrund. Vår forskning sträcker sig inifrån jordens kärna ut till atmosfären, från mikroskopiska mineral och fossil till hur berg och oceaner bildas, från tiden för jordens födelse fram till idag. Vi kartlägger jordens och livets utveckling över flera miljarder år och studerar sambandet mellan atmosfären och haven med hänsyn till klimatförändringar och hållbar utveckling. För mer information se: www.geo.uu.se. Forskningsprogrammet MPT söker en forskare med arbetsuppgifter inom malmgeologi.

Arbetsuppgifter

Forskning inom det av EU/Horizon 2020-finansierade X-MINE-projektet. Arbetet innefattar malmgeologi-malmpetrografi och mikrokemiska analyser integrerat med geokronologi och 3D-modellering och kommer utföras i samarbete med geofysiska undersökningar och utveckling av innovativ sensorteknologi. Syftet med projektet är att i) förstå mineralogiska variationer och fördelningen av spårelement i polymetalliska sulfidmineraliseringar i 3D, ii) fastställa relationen mellan malmmineral, deras sammansättningsvariationer och deformation, iii) identifiera och karakterisera värdmineralen för kritiska metaller i de i projektet undersökta förekomsterna. Vi söker en junior forskare med förmåga att publicera resultaten i vetenskapliga tidskrifter samt i de tekniska rapporter som projektet kräver.

Kvalifikationer

Den sökande ska vid anställningens början ha avlagt doktorsexamen med inriktning på malmgeologi. Förmåga att bedriva forskning ska påvisas med relevanta, granskade publikationer i vetenskapliga tidskrifter och av presentationer vid viktiga konferenser inom området. För tjänsten krävs solida kunskaper i malmmineralogi, malmpetrografi och EMP och LA-ICP-MS-analyser av polymetalliska sulfidmineraliseringar samt innovativa analysmetoder och deras tillämpningar. Den sökande bör ha erfarenhet av X-mineprojektet och ska ha dokumenterade kunskaper om Bergslagens malmgeologi.

Erfarenhet av SIMS och vätskeinneslutningsstudier, etsning av sulfidprover samt forskning inom kritiska metaller och malmmineralogiska tillämpningar av Ramananalyser och CL är meriterande.

Ansökan ska skrivas på svenska eller engelska. Den bör innehålla en kort beskrivning av forskningsintresse, relevanta erfarenheter, CV, kopior av examensbevis och betyg, publikationslista och övriga handlingar som sökanden önskar åberopa samt uppgifter om minst två referenspersoner och/eller bifogade rekommendationsbrev.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Tillträde: snarast eller efter överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 12 månader, 100%, med möjlighet till förlängning

Placering: Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Upplysningar av tjänsten lämnas av: Karin Högdahl, karin.hogdahl@geo.uu.se, +46-70-6525951, +46-18 471 2571

Välkommen med din ansökan senast den 2019-12-04, UFV-PA 2019/3949.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3949
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
Publicerat 2019-11-20
Sista ansökningsdag 2019-12-04

Return to job vacancies