Uppsala universitet, Ekonomisk-historiska institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Ekonomisk-historiska institutionen är en stark undervisnings och forskningsmiljö och vi deltar i en rad internationella, nationella, institutions- och fakultetsövergripande samarbeten. Forskningen vid institutionen täcker såväl modern tid, som den äldre ekonomiska historien. Vid institutionen finns forskningscentrat Uppsala Centre for Business History samt en stark forskningsmiljö inom STS-forskning. Ett fyrtiotal lärare, forskare och gästforskare är knutna till miljön, inklusive ett femtontal doktorander.

Som HR-generalist vid Ekonomisk-historiska institutionen är du en del av universitetets HR-funktion och samarbetar med HR-avdelningen vid universitetsförvaltningen. Det pågår olika utvecklingsprojekt inom HR-funktionen där du har möjlighet att delta. Du får även ta del av ett brett utbud av kompetensutveckling i HR-avdelningens regi.

Arbetsuppgifter: I din roll ingår att ge administrativt, kvalificerat och konsultativt stöd till institutionsledning liksom övriga medarbetare i personalfrågor. Som HR-generalist ingår du i institutionens ledningsgrupp. I arbetet ingår att ansvara för, administrera och handlägga personalärenden som rekrytering, introduktion av nyanställda, timersättningar, kontakt med andra myndigheter liksom bevakning och beredning av anställningar, ledigheter och frånvaro. Du skall arbeta chefsstödjande med rehabilitering, sjukfrånvaro, lönerevision och med generella ledarskapsfrågor. Du skall ansvara för bevakning av att arbetsrättsliga avtal och lagar följs. Du skall också delta aktivt i arbetsmiljö- och likavillkorsarbetet vid institutionen. Övriga arbetsuppgifter som ingår är diarieföring, arkivering, katalogadministration, bokning av resor och lokalhantering. Du ingår i en mindre administrativ grupp och här förväntas man samarbeta i det övergripande administrativa arbetet. I tjänsten har du ett nära samarbete med institutionens prefekt och ekonom samt med övrig ledningsgrupp.

Kvalifikationskrav: Universitets- eller högskoleexamen som personalvetare eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Tidigare erfarenhet av HR-arbete. Goda språkkunskaper i svenska och engelska. God förmåga att utrycka sig i språk och skrift. God datorvana och van att arbeta administrativt.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet från högskolesektorn eller annan statlig verksamhet samt kunskap om det statliga avtalsområdet. Kunskap om universitets administrativa system såsom Primula, Varbi, Akka och W3D3 eller motsvarade system.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-01-07 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas. 

Anställningens omfattning: 50%. Tjänsten kan komma att utökas till 75% efter överenskommelse. 

Upplysningar om anställningen lämnas av: Fredrik Sandgren 018-471 1225 fredrik.sandgren@ekhist.uu.se. 

Välkommen med din ansökan senast den 6 december 2019, UFV-PA 2019/3905.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2020-01-07
Löneform fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3905
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-20
Sista ansökningsdag 2019-12-06

Return to job vacancies