Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet (www.igp.uu.se) har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 400 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 340, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 600 verksamma i arbetsstyrkan. 

Arbetsuppgifter:
Forskaren kommer att bedriva självständig forskning med egna projekt inom forskargruppens verksamhet som rör studier av uppkomst av barnhjärntumörer. Forskaren kommer att ingå i ett projekt där humana embryonala stamceller odlas i stamcellskulturer och modifieras med lentiviral infektion. Till arbetssysslorna hör odling av primära celler från hjärnan och tumörceller från patienter i stamcellodling, arbete med in vivo-modeller, genetiskt kloningsarbete, virusproduktion och bioinformatisk/genetisk datoranalys. I övrigt kommer viss tid av arbetsuppgifterna bestå av administrativa sysslor och beställningar från företag, särskilt ansvar över gruppens GMM-verksamhet för produktion av lentivirus, undervisning av projektstudenter, presentation av forskningsdata på olika seminarier och skrivande av vetenskapliga artiklar på engelska.

Kvalifikationskrav:
Forskaren ska ha en PhD inom medicin, biomedicin, genetik (eller liknande) och ha genomgått åtminstone 3 års postdoktoral utbildning (eller motsvarande) inom forskningsområdet barncancer, med fokus på elakartade hjärntumörer. Forskaren ska ha mångårig erfarenhet och utmärkta och dokumenterade kunskaper om in vivo modeller (där åtminstone FELASA B-certifikat är ett krav), genetisk kloning av stamceller samt arbete med lentivirus och infektiösa substanser vilket sammantaget kommer utgöra en central del av forskarens laborativa projekt. Forskaren ska vara särskilt bra på att arbeta i akademiska vetenskapliga team samt på att koordinera och att självständigt planera sitt arbete. Stor vikt läggs vid personens lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Forskaren ska ha publicerat flera egna vetenskapliga artiklar i ämnesområdet där forskaren haft en framträdande roll, samt ha mycket goda kunskaper både av att skriva och tala engelska.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: snarast.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: 
Fredrik Johansson Swartling, fredrik.swartling@igp.uu.se, 018-471 4868

Välkommen med din ansökan senast den 30 september 2019, UFV-PA 2019/2855.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/2855
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-09-16
Sista ansökningsdag 2019-09-30

Tillbaka till lediga jobb