Uppsala universitet, Institutionen för läkemedelskemi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för läkemedelskemi bedriver forskning inom området läkemedelsutveckling vilket inbegriper läkemedlens kemi, läkemedel från naturen samt analys av läkemedelssubstanser i kroppen. Institutionen ansvarar för undervisning i läkemedelsrelaterade ämnen på flera program, exempelvis inom apotekarprogrammet och receptarieprogrammet. Institutionen har ca 85 medarbetare och här arbetar doktorander, lärare, forskare och administratörer nära varandra i en kreativ och öppen miljö. Mer information om institutionen och dess undervisning finns på www.ilk.uu.se.

Arbetsuppgifter: Som ekonomiadministratör vid Institutionen för läkemedelskemi kommer du att arbeta med ekonomi inom forskning och grundutbildning. I arbetsuppgifterna ingår löpande redovisning (såsom leverantörs- och kundfakturor och omföringar), budgetering/prognos, uppföljning och analys, rapportering till externa finansiärer samt utlägg och ersättningar. Du kommer att ha mycket kontakt med forskarna och studierektorerna vid institutionen och ge dem stöd i ekonomiska frågor, samt ett nära samarbete med övriga kollegor inom administrationsgruppen.

Allmänna institutionsadministrativa uppgifter kan komma att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer: Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen inom ekonomiområdet eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Minst två års erfarenhet av administrativt arbete med inriktning ekonomi är ett krav. Du ska ha aktuell erfarenhet av administrativa datasystem, ha mycket god datorvana och kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Du behöver du ha ett serviceinriktat arbetssätt, ha lätt för att skapa och bibehålla goda relationer liksom en vilja till dialog och lagarbete. Du behöver vidare vara en strukturerad person som arbetar självständigt och kan prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du är dessutom noggrann, lojal, tar egna initiativ och känner stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Stor vikt kommer därför att läggas vid personlig lämplighet och egenskaper såsom god organisations- och samarbetsförmåga.

Önskvärt / meriterande: God kännedom om Uppsala universitets regelverk och administrativa system är meriterande liksom erfarenhet av liknande arbete inom statlig verksamhet, särskilt universitet eller högskola.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2020-01-07 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: prefekt Anders Karlén, anders.karlén@ilk.uu.se, 018-471 4293. 

Välkommen med din ansökan senast den 24 november 2019, UFV-PA 2019/3350.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-01-07 eller efter överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3350
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-21
Sista ansökningsdag 2019-11-24

Return to job vacancies