Uppsala universitet, Institutionen för farmaci

Institutionen för farmaci bedriver en bred verksamhet inom läkemedelsområdet med forskning och undervisning i biofarmaci, läkemedelsformulering, utvärdering av läkemedelsanvändning, farmaceutisk fysikalisk kemi, galenisk farmaci samt farmakoepidemiologi och farmakoekonomi. Forskning om tillförsel av peptid, protein och oligonukleotid läkemedel till tumörer via parenterala och orala doseringsmetoder är ett intressant framtidsområde. Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på webbplatsen www.farmfak.uu.se/farm/.

Den nu utlysta postdoktortjänsten är knuten till forskargruppen i biofarmaci, vars forskning syftar till att klarlägga sambandet mellan läkemedelsmolekylers (peptid, protein och oligonukleotid) och läkemedelsformuleringars fysikalkemiska, biofarmacevtiska och farmakokinetiska egenskaper. Syftet är att skapa ny kunskap som möjliggör utvecklingen av orala och injicerbara läkemedelsprodukter, speciellt för peptid, protein och oligonukleotid baserade läkemedel med effekt på cancerceller och vanliga cellers tillväxt.

Projekt: Tillförsel av peptid, protein och oligonukleotid läkemedel till tumörer via parenterala och orala doseringsmetoder

Arbetsuppgifter: Projektet ingår i forskargruppens nya satsning på att öka förståelsen av hur man ska optimera tillförsel av peptid, protein och oligonukleotid-läkemedel via injektion och oral dosering. Tjänsten fokuserar på experimentellt arbete med peptid, protein och oligonukleotid på laboratorium och med prekliniska och kliniska studier.

Kvalifikationskrav: För att vara berättigad till anställning krävs att den sökande har erhållit en doktorsexamen för inte längre än tre år sedan. I första hand tas hänsyn till vetenskaplig skicklighet och bakgrund. Lämplig bakgrund för projektet är doktorsexamen i biofarmaci och läkemedelsformulering. Erfarenhet att ha arbetat med ett flertal olika och potenta läkemedel på laboratorium. Postdoktorn förväntas självständigt kunna utföra forskning av hög kvalitet och publicera sina resultat i ansedda vetenskapliga tidskrifter. Den sökande förväntas också bidra till andra projekt inom forskargruppen och institutionen.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Speciellt meriterande att ha jobbat med absorpotionsmodeller i människa och djur och sedan kombinerat det med teoretiska analyser och modeller.

Ansökan skall innehålla ett brev i vilket den sökande beskriver sig själv och sina kvalifikationer, forskningsintressen och framtidsplaner. Ansökan måste innehålla en meritförteckning (CV) inkluderande minst två referenser, kopior av åberopade betyg samt en lista över den ansökandes tidigare relevanta publikationer, inklusive doktorsavhandling. Eventuella perioder av ledighet, t ex föräldraledighet, som kan vara av relevans för ansökan skall tas upp i den personliga presentationen. Lön sätts efter kvalifikation och vi ser gärna att den sökande anger förväntad i lön i sin ansökan.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-01-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-12-31.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Hans Lennernäs, hans.lennernas@farmaci.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 14 december 2018, UFV-PA 2018/4312.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-01-01
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/4312
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-12-07
Sista ansökningsdag 2018-12-14

Tillbaka till lediga jobb