Uppsala universitet, institutionen för kemi - BMC

Institutionen för kemi - BMC är geografiskt belägen inom Biomedicinskt Centrum i Uppsala. Institutionen bedriver fakultetens huvudsakliga forskning inom biokemi, organisk kemi och analytisk kemi, samt delar av den fysikaliska kemin. Den fokuserar på frågeställningar rörande katalys, molekylär igenkänning och komplexa molekylära systems struktur och dynamik, samt samband mellan förekomst av kemiska substanser och biomolekyler vid olika sjukdomstillstånd. Det finns även en stark forskning inom metod- och teknikutveckling, inklusive design och syntes av små organiska molekyler och biologiska makromolekyler. Utveckling av nya analytiska och biokemiska metoder ligger t.e x. till grund för avancerade studier av biologiska system och deras reglering, samt hur sjukdomar kan diagnosticeras och behandlas. Institutionens forskning drar nytta av närheten till övriga kemigrenar, samt växelverkar med biomedicin, farmaci, fysik och materialvetenskap. Forskare med specialistkompetens inom biofysikaliska metoder för interaktionsanalyser driver verksamhet inom SciLifeLab, delar av en nationell infrastruktur för forskning inom livsvetenskap. Vid programmet för Analytisk kemi bedrivs även miljöanalytisk forskning och en plattform för masspektrometribaserad proteomik och metabolomik. Den kreativa och forskningsintensiva miljön bidrar till såväl brett kunnande som spetskompetens. Uppsala universitet har även ett välutvecklat innovationskontor som ger stöd för kommersialisering och samverkan. Klicka här om du vill veta mer om oss.

Uppsala universitet erbjuder en av landets bästa utbildningar inom kemi, starkt kopplad till världsledande forskning. Undervisningen präglas av ett omfattande kursutbud, en stark forskningsanknytning och en stor andel laborativa moment. Tillsammans med våra kollegor vid institutionen för kemi-Ångström ansvarar vi för Uppsala universitets kandidatprogram och masterprogram i kemi samt, i samarbete med farmaceutisk fakultet, Uppsala universitets civilingenjörsprogram i kemiteknik. Vi bidrar även med kurser och kursmoment vid andra utbildningsprogram inom och utom fakulteten. Klicka här om du vill veta mer om vår utbildning.

Vi söker nu en forskare i organisk kemi, tidsbegränsad anställning 10 %

Projektområde: Forskaren kommer att arbeta i grafenprojekten. Dessa projekt innefattar tillverkning, selektiv modifiering, karaktärisering av grafen, grafenderivat och andra kolallotroper. De bedrivs i nära samverkan mellan forskare verksamma inom kemi, fysik och teknik. Syntetisk organisk kemi, inklusive karaktärisering av molekyler och material är centrala områden för de projekt vi har på vår institution. Även utvärdering av grafenderivat i ledande kompositer på flexibla substrat eller i kontakter kan komma i fråga för oss.

Arbetsuppgifter: Forskning inom det övergripande grafenprojektet beskrivet ovan, inklusive kontakter med industri. Viss handledning av studenter kan komma i fråga.

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen i organisk kemi eller motsvarande. Sökanden ska ha goda muntliga och skriftliga färdigheter i svenska och engelska. Andra meriterande kvalifikationer är praktisk färdighet inom organisk syntes inklusive metoder för upprening och analys av stora organiska föreningar och erfarenhet av materialanalysmetoder. Projekten kräver självständighet samt god förmåga till samarbete med forskare från andra naturvetenskapliga discipliner.

Ansökningsförfarande: Ansökan, i pdf-format och inlämnad i det elektroniska ansökningsverktyget, ska innehålla en meritförteckning (CV), en kort beskrivning (1-3 sidor) av tidigare forskningserfarenhet, inklusive publikationslista där sökandens roll i respektive publikation är specificerad. Till ansökan skall dessutom bifogas kopior av dokument om akademisk examen samt relevanta handlingar som styrker de meriterande kvalifikationerna.

För ytterligare information om projekten kontakta
Professor Helena Grennberg, helena.grennberg@kemi.uu.se.

För information om anställningsvillkor kontakta
Lina Julin, 018-471 38 17.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2018-04-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Anställningens omfattning: 10%

Välkommen med din ansökan senast den 1 mars 2018 via länken nedan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2018-06-30
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2018-04-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/487
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
Publicerat 2018-02-16
Sista ansökningsdag 2018-03-01

Tillbaka till lediga jobb