Uppsala universitet, Intendenturen, Lagerträdet

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Uppsala universitet ledigförklarar härmed en tjänst som IT-samordnare vid Intendenturområdet Lagerträdet med placering vid Evolutionsbiologiskt centrum (EBC).

Evolutionsbiologiskt centrum, EBC, är en del av intendenturområdet Lagerträdet där en stor del av forskning och undervisning inom biologi vid Uppsala universitet är lokaliserad, tillsammans med musei- och biblioteksverksamhet.

Intendenturen, med intendenten som ansvarig, svarar för allmänt infrastrukturstöd såsom exempelvis lokaler och säkerhet, samt för IT-stöd till verksamheterna.

Med anledning av förestående pensionsavgång söker vi nu en samordnare till vår IT-enhet, som utöver allmänt användarstöd även ansvarar för gemensamma IT-installationer som AV-teknik i undervisningslokaler och mötesrum, informationsskärmar, direkt verksamhetsstöd som server- och lagringsfunktioner.

Arbetsuppgifter: Som IT-samordnare vid Lagerträdet kommer dina arbetsuppgifter att innebära arbete med och ansvar för nätverksadministration (inklusive säkerhetsaspekter), användarstöd, drift, underhåll och viss utveckling av våra IT-lösningar.

Du kommer att ha en samordnande roll för IT-enheten, med arbetsledning och organisering som en del av tjänsten. I ditt ansvar ligger att arbetet på enheten fungerar och fördelas på ett klokt sätt.

Du är delaktig i allmän IT-support såsom installation och underhåll av klienter i en Active Directory miljö, klienthantering inklusive programdistribution och användarstöd, administration av Windows, Mac och Linux klienter, rådgivning vid inköp av datorutrustning, samt felsökning och ombesörjande av reparation av datorutrustning. Säkerställande av fungerande presentationsteknik i undervisningslokaler och mötesrum ingår också i arbetsuppgifterna.

I din roll ingår ansvar för kommunikation och samarbete med IT-verksamhet vid universitetets övriga intendenturer samt centrala IT-avdelning.

Kvalifikationskrav: Vi söker dig som har en IT-inriktad högskoleutbildning alternativt annan utbildning eller dokumenterad erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du ska ha goda kunskaper i systemadministrativt arbete i Windows-, Linux- och Mac OS X-miljö samt i nätverksadministration.

Vi vill att du har ett stort IT-intresse och att du är en utvecklingsorienterad, lyhörd och tydlig ledare med god prioriteringsförmåga.

Då du kommer att ha ett samordnande ansvar för enheten, behöver du ha förmåga att se till helheten och kunna organisera, planera och delegera. IT-enheten är ett litet team där alla hjälps åt, varför det är viktigt att du har ett prestigelöst förhållningssätt till ditt arbete.

Du har förmågan att förstå IT från flera olika perspektiv.

Du tar eget ansvar för ditt arbete, arbetar strukturerat och lämnar ingenting åt slumpen. Du ser till att leverera inom satta tidsramar, oavsett om du arbetar enskilt eller i grupp.

Du är bra på att skapa goda relationer, tycker om att kommunicera och kan på ett pedagogiskt sätt formulera dig i samtal och skrift, både på svenska och engelska.

Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande: Ditt CV behöver inte vara långt, men vi ser gärna att du har arbetat med liknande uppdrag tidigare och har (dokumenterad) erfarenhet av arbetsledning.

Kunskap om och erfarenhet av servrar, Windows och Linux, i virtualiserade miljöer är meriterande liksom erfarenhet av att hantera och skapa AV-lösningar för undervisningslokaler.

Erfarenhet av IT-drift och IT-stöd inom universitet är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta med informationssäkerhet.

Anställningen: Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Individuell lönesättning tillämpas. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde: 2018-05-01 eller snarast enligt överenskommelse.

Instruktioner för ansökan: Ansökan ska innehålla 1) ett brev som beskriver dig själv samt varför du vill ha tjänsten 2) ditt CV samt 3) kopior på eventuella examensbevis/motsvarande. Löneanspråk kan anges i ansökan.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Upplysningar om tjänsten lämnas av: intendent Stefan Gunnarsson, tel. 018-471 2638, stefan.gunnarsson@ebc.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast 2018-02-28, UFV-PA 2018/106.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/106
Facklig företrädare
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
Publicerat 2018-01-29
Sista ansökningsdag 2018-02-28

Return to job vacancies