Uppsala universitet, Institutionen för medicinska vetenskaper

Institutionen för medicinska vetenskaper (IMV) är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 900 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset. Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på www.medsci.uu.se

SNP&SEQ-teknologiplattformen vid IMV är en del av den Nationella Infrastrukturen för Genomik (NGI) vid SciLifeLab i Uppsala. Vi erbjuder storskalig service inom sekvensering (NGS), SNP-genotyping och proteomik till svensk akademi, industri och internationella uppdragsgivare. Verksamheten består av en multidisciplinär grupp av forskare, projektkoordinatorer, forskningsingenjörer, bioinformatiker, systemutvecklare och systemadministratörer. Årligen analyserar vi mer än 60 000 prover och genererar mer än 400 Terabaser data. Datahantering sker i huvudsak på ett dedikerat kluster specificerat för hantering av känsligt data. Klustret (Miarka) är lokaliserat vid UPPMAX, men även lokala servrar används. Mer om SNP&SEQ:s verksamhet finns att läsa på: https://www.uu.se/forskning/snpseq

SNP&SEQ strävar alltid efter att leverera data av högsta kvalitet och vi är certifierade enligt den europeiska kvalitetsstandarden ISO/IEC 17025 och ackrediterade av SWEDAC som ett provningslaboratorium.

Vill du vara en del av den senaste forskningen inom sekvenseringsteknologi och bioinformatik?

Som projektkoordinator vid vår teknologiplattform får du möjligheten att arbeta i ett av Europas största och mest avancerade sekvenseringscenter i en dynamisk och kreativ miljö. Vi söker nu en engagerad medarbetare med erfarenhet av bioinformatiska analyser av NGS-data, som vill bidra till att bredda vår kompetens och stärka vår grupp av projektkoordinatorer.

Arbetsuppgifter:
Som projektkoordinator är du en central länk mellan vår verksamhet och dess uppdragsgivare. Du kommer bland annat att:

Delta i planeringsmöten för nya projekt och utarbeta projektdesign i samarbete med forskare. Diskutera provkvalitet och förväntningar på genererade data. Delta i felsökning och kvalitetskontroll, samt göra sammanställningar och statistiska analyser av genererat sekvenseringsdata. Ha löpande kontakt med uppdragsgivare för att rapportera projektstatus och resultat. Sammanställa underlag för fakturering och säkerställa smidig projektkoordinering. Hålla dig uppdaterad om de senaste metoderna och protokollen genom litteratur, seminarier, konferenser och dialog med forskare och andra SciLifeLab-verksamheter. Delta i undervisnings- och marknadsföringsaktiviteter, inklusive föreläsningar om sekvenseringsteknologier och applikationer på master- och PhD-program.

Rollen innebär nära samarbete med projektkoordinatorer både inom den egna verksamheten och vid NGIs övriga noder i Stockholm och Uppsala.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som är strukturerad, flexibel och trivs med att hantera flera projekt samtidigt. Du har en stark kommunikativ förmåga och tycker om att arbeta serviceinriktat.

Masterexamen inom genetik eller biologi med inriktning mot bioinformatik. Gedigen kunskap om NGS-teknologier. Dokumenterad erfarenhet av analys av storskalig sekvenseringsdata (exempelvis helgenom-, exon- eller RNA-seq-data) från flera olika organismer Erfarenhet av felsökning och kvalitetskontroll, samt bioinformatiska och statistiska analyser av sekvenseringsdata. Erfarenhet av datorkluster för storskaliga beräkningar eller dataanalys. Mycket goda kunskaper i engelska, både skriftligt och muntligt. Goda kunskaper i svenska, både skriftligt och muntligt. Tidigare erfarenhet av att organisera marknadsföringsaktiviteter, workshops och konferenser.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Doktorsexamen inom genetik eller biologi med inriktning mot bioinformatik.

  • Erfarenhet från laborativt arbete med DNA och RNA.
  • Erfarenhet av arbete i ackrediterad miljö
  • Erfarenhet av arbete och dokumentation i LIMS (laboratory information management system).
  • Tidigare erfarenhet av service och användarstöd inom forskningsinfrastruktur.

Om anställningen 
Anställningen är ett tidsbegränsat vikariat 1 år. Omfattningen är heltid. Tillträde  enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Gruppchef för laboratoriet vid SNP&SEQ-teknologiplattformen Johanna Lagensjö, Johanna.Lagensjo@medsci.uu.se eller Enhetschef för SNP&SEQ-teknologiplattformen, Ulrika Liljedahl, Ulrika.Liljedahl@medsci.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2025, UFV-PA 2025/120

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2025/120
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2025-01-17
Sista ansökningsdag 2025-01-31
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb