Uppsala universitet, Institutionen för kirurgiska vetenskaper

Institutionen för kirurgiska vetenskaper (IKV) tillhör vetenskapsområdet för medicin och farmaci och har ca 160 anställda och runt 200 registrerade doktorander, av vilka flertalet är kliniskt verksamma läkare och sjuksköterskor. Vid institutionen bedrivs forskning och undervisning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Undervisningen sker bl.a. inom läkar-, sjuksköterske-, röntgensjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammen. Forskningen bedrivs i forskargrupper organiserade utifrån olika kirurgiska specialiteter och näraliggande ämnen såsom anestesi, intensivvård och radiologi. Mycket forskning bedrivs i samarbete mellan olika forskargrupper inom IKV och vid andra institutioner vid Uppsala universitet samt med andra universitet både i Sverige och internationellt. Många av institutionens anställda har anställningar som är förenade med befattningar vid Akademiska sjukhuset.

Arbetsuppgifter
Projektet innebär uppskalning av redan genomförda analyser för detaljerade studier av kroppsammansättning i UK Biobank till en större datamängd.
Från tidigare ca 40.000 bilder till nu ca 80.000. Projektet innebär även segmentering olika organ och vävnader i mindre lokala forskningsprojekt.

Planerade arbetsuppgifter inkluderar bland annat bildanalys av helkropps-MR-bilder i UK Biobank. Arbetsmomenten innefattar databearbetning som kvalitetskontroll, olika typer av formateringar, storskalig bildregistrering, segmentering/uppdelning av bilderna i så kallade supervoxlar mm. Det ingår även att vidareutveckla mjukvaran DeepPaint samt att bistå olika projekt för kvantifiering av olika biomarkörer i pågående kliniska forskningsprojekt mha denna mjukvara.

Kvalifikationskrav

Till den här befattningen söker vi en person med:

  • Ingenjörsexamen eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Teoretisk och praktisk erfarenhet av projekt inom digital bildanalys
  • Erfarenhet av projekt kring både MRI och CT-bilder
  • Erfarenhet av semi-automatiska bildsegmenteringsverktyg
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet så som att du är självgående, initiativtagande samt kvalitetsmedveten. Du har god samarbetsförmåga, god problemlösande analysförmåga och du är uthållig. Du sätter upp höga mål för dig själv och arbetar hårt för att uppnå dem.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Meriterande är erfarenhet av hantering av stora mängder bilddata samt praktisk erfarenhet av ovan nämnda arbetsmoment. Meriterande är också att genomförda kurser inom digital bildanalys och maskininlärning.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad  t.o.m. 2024-11-01. Omfattningen är 100 %. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Joel Kullberg, joel.kullberg@uu.se
För frågor angående anställningsförfarandet vänligen kontakta HR-representant Caroline Tedenlind, caroline.tedenlind@uu.se

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan. Svaren kommer att användas som en del i urvalsprocessen.

Välkommen med din ansökan senast den 14 juni 2024, UFV-PA 2024/2075

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/2075
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb