Uppsala universitet, Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK)

Forskare med tidsbegränsat uppdrag som föreståndare för Nationellt centrum för kvinnofrid

Institutionen för kvinnors och barns hälsa (KBH) är en internationell och mångprofessionell institution med fokus på hälsa och välfärd. Det globala hälsoperspektivet är alltid närvarande, och vi samarbetar över professioner och kliniska områden, både inom utbildning och inom forskning. 

Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) vid Uppsala universitet, KBH och Akademiska sjukhuset, har regeringens uppdrag att höja kunskapen på nationell nivå om mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck, våld i samkönade relationer samt att ge stöd till våldsutsatta. I NCK:s regeringsuppdrag ingår att bedriva forskning med anknytning till den kliniska verksamheten inom området mäns våld mot kvinnor.

Vi söker en föreståndare till NCK för ett uppdrag på en mandatperiod på tre år. För externa sökande kan vi erbjuda en grundanställning som forskare.

Arbetsuppgifter 
Som föreståndare för NCK ansvarar du för att leda och utveckla verksamheten och främja forskning. I NCK:s uppdrag ingår ett omfattande samarbete med departement, myndigheter, idéburen sektor och Akademiska sjukhuset. Du har en tydlig dialog och kommunikation med dina medarbetare internt samt med andra aktörer i samhället. Du har verksamhets-, budget- och personalansvar. Det förekommer resor och representation i tjänsten. Det finns också möjlighet att bedriva egen forskning.   

Kvalifikationskrav
Du har doktorsexamen inom ett för centrumet relevant ämne, gärna med hälsobakgrund. Du har dokumenterad erfarenhet av tidigare chefs- och ledarroll inom statlig eller offentlig sektor med verksamhetsansvar innefattande såväl personal- som budgetansvar. Du har lätt att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska samt är en van användare av IT-stöd. För uppdraget krävs personlig lämplighet för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.

Du har ett gott omdöme, och är prestigelös, inlyssnande och tillitsfull i ditt ledarskap. Du har erfarenhet av att leda en organisation i kontinuerlig utveckling och ta strategiska beslut. Du är en ledare som skapar engagemang och delaktighet hos dina medarbetare och åstadkommer på det sättet arbetsglädje och en god arbetsmiljö.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Du har kompetens och erfarenhet inom NCK:s verksamhetsområde och ett starkt samhällsintresse. Du har kunskap om våld i nära relationer, intresse för utbildningsfrågor och gärna erfarenhet av kliniskt arbete. Erfarenhet av arbete i tvärvetenskaplig och tvärprofessionell miljö är meriterande. Du har också medievana och ett brett nätverk som är relevant för uppdraget.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är heltid. Tillträde 2024-10-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Inger Sundström Poromaa, inger.sundstrom@uu.se,
Anita Hussénius, anita.hussenius@nck.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 14 juni 2024, UFV-PA 2024/1862.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-10-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1862
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb