Uppsala universitet, Institutionen för medicinska vetenskaper

Vill du arbeta med pandemiberedskap, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som forskarassistent på Uppsala universitet.

Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 900 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset. Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Mer om institutionens verksamhet finns på www.medsci.uu.se

Forskargruppen Epidemiology, Taxonomy and Evolution består av 8 forskare som arbetar bland annat med frågor kring kris- och pandemiberedskap i vården. I ett forskningsprojekt ska undersökas hur svenska laboratorier hantera okända agens i ett simulerat utbrott. Resultatet ska identifiera svagheter eller utmaningar i hanterandet av nya smittsamma agens.

Arbetsuppgifter
Arbetet omfattar allt stöd i projektet från att skicka prover till deltagande laboratorier till att upprätthålla kontakten med dem före, under och efter utbrottssimuleringen. Förberedning av proverna, inklusive odling av mikroorganismer, kan vara en del av arbetsuppgifterna. Förväntningen är att resultaten dokumenteras och sammanställs för att möjliggöra publicering av studien.

Kvalifikationskrav
Kandidaten förväntas ha god analytisk förmåga och kunna hantera stora mängder information inom korta tidsramar, särskilt under utbrottssituationer. Strategiskt tänkande är av högsta vikt för att effektivt kunna styra utbrottssimuleringen. Flyttande svenska språket är ett krav.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Epidemiologisk kompetens samt tidigare arbete med rapportering och kundkontakt i projekt eller tidigare anställningar är meriterande.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 6 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde 2024-06-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Rene Kaden, rene.kaden@medsci.uu.se

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan. Svaren kommer att användas som en del i urvalsprocessen.

Välkommen med din ansökan senast den 30 maj 2024, UFV-PA 2024/1544.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-06-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1544
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb