Uppsala universitet, Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK)

Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) vid Uppsala universitet arbetar på regeringens uppdrag med att höja kunskapen på nationell nivå om mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i samkönade relationer. NCK tillhör KBH (institutionen för kvinnor och barns hälsa) och samverkar med myndigheter och idéburna organisationer. Vi ger även uppdragsutbildningar, egna och i samverkan med AUU (avdelningen för uppdragsutbildning vid Uppsala universitet).

För vidare information, se NCKs hemsida.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Som kurs- och utbildningsadministratör ger du utbildningsadministrativ service internt och externt. I det kursadministrativa arbetet ingår bland annat registrering av studenter, inrapportering av studieresultat, studentuppföljning, arbete med kursplaner och utbildningsplaner, student- och kursinformation, och studentkontakt. Du ansvarar för utbildningsverksamhetens telefon och funktionsepost. I det utbildningsadministrativa arbetet ingår behörighetskontroll till våra uppdragsutbildningar, fakturering, arvodeshantering samt kontakt med inbjudna föreläsare.

Du hanterar även viss ekonomiadministration som fakturering, kontering m.m. I din roll ingår att hålla dig uppdaterad kring regelverk och förändringar som rör utbildning som sker inom universitetet. Du deltar i universitetsgemensamma utbildnings- och utbildningsadministrativa forum och nätverk. Du samverkar även regelbundet med andra institutioner och instanser inom universitetet. Utöver kurs- och utbildningsadministration kan andra centrumgemensamma uppgifter komma att ingå i arbetsuppgifterna.

Arbetet är självständigt, samtidigt kommer du att ha ett nära samarbete med studierektor och lärare, men också övriga medarbetare vid NCK inklusive ekonom.

Kvalifikationskrav
För anställningen krävs högskoleexamen på grundläggande nivå eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig, liksom dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete.

Det krävs mycket goda kunskaper både skriftligt och muntligt i svenska och engelska.

Det krävs erfarenhet av att använda administrativa IT-system och mycket god datorvana.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du har servicekänsla, god samarbetsförmåga, och ser möjligheterna i förändringar. Du har förmågan att möta arbetstoppar genom att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Vidare är du ansvarstagande och drivande i att vara med och skapa hållbara rutiner

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av administrativt arbete inom högskolesektorn och universitetets administrativa system så som Studentportalen, Studium, LADOK, Selma och NyA. Erfarenhet av att hantera ekonomiska arbetsuppgifter är meriterande. Vi använder oss av det ekonomiska systemet Raindance. Högskolepoäng i ämnet ”Mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer” är önskvärt och meriterande, så även kännedom om Uppsala universitets organisation.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan tillämpas). Omfattningen är heltid. Tillträde 1 november eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Studierektor Ulla Albért, tel 070 167 96 98

Välkommen med din ansökan senast den 22 september 2022, UFV-PA 2023/3054.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-11-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/3054
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-08-24
Sista ansökningsdag 2023-09-22

Tillbaka till lediga jobb