Uppsala universitet, Studentavdelningen

Anställningen är placerad på Studentavdelningen vid Universitetsförvaltningen, enheten för studie- och karriärvägledning. Samordnarna för riktat pedagogiskt stöd utgör ett team om fem personer, varav fyra i Uppsala och en i Visby. Under 2022 hade 2 500 studenter någon form av riktat pedagogiskt stöd. Stödet kan utgöras av t ex en mentor, en anteckningsstödjare, anpassad examination eller teckentolk. Läs mer på: www.uu.se/funktionsnedsattning

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Som samordnare för riktat pedagogiskt stöd bidrar du i universitetets arbete för en hög tillgänglighet. Du informerar studenter om möjlighet till stöd, samtalar om behov, bedömer ansökningar och beslutar om stöd. Du rekommenderar anpassningar, stödjer studenten i kontakt med institutionerna och du stödjer institutionerna i deras avvägningar. I arbetet samverkar du med studievägledare, lärare och annan personal.

Administration är en viktig del i tjänsten. Under flera års tid har antalet studenter med behov av stöd ökat. Du är med och utvecklar våra arbetssätt för en smidig och korrekt hantering. Du arbetar både på svenska och på engelska.

Kvalifikationskrav

  • Du har en akademisk examen på, som lägst, kandidatnivå t ex studievägledare, socionom, lärare, beteendevetare, logoped, kurator eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren finner likvärdig.
  • Du har minst tre års erfarenhet av arbete där samtalet är ett viktigt verktyg.
  • Du har erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättning och du har god kännedom om funktionsnedsättningar.
  • Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med administration, gärna som handläggare.
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet som att du är trygg, serviceinriktad och noggrann. Då arbetet innebär mycket social kontakt är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och ett kommunikativt förhållningssätt. Du är uppmärksam på andras behov och kan vara tydlig i gränsdragningen kring ditt uppdrag. Du arbetar strukturerat, med sikte på att löpande utveckla och förbättra arbetssätt och förmår hålla fokus även under intensiva arbetstoppar.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är heltid. Tillträde 2023-09-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Enhetschef Cecilia Edin, 018-471 79 12

Välkommen med din ansökan senast den 14 juni 2023, UFV-PA 2023/2231.

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2231
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb