Uppsala universitet, Institutionen för cell- och molekylärbiologi

Institutionen för cell- och molekylärbiologi är indelad i sju forskningsprogram som alla fokuserar på olika områden inom cell- och molekylärbiologi: beräkningsbiologi och bioinformatik, mikrobiologi och immunologi, molekylärbiologi, molekylär biofysik, molekylär evolution, molekylär systembiologi och strukturbiologi. Den vetenskapliga grunden till vad vi gör ligger i biologi, men vår forskning överlappar med andra områden såsom medicin, datavetenskap, matematik, kemi, ingenjörsvetenskaper och fysik. Institutionen har över 200 anställda med runt 60 doktorander. Läs gärna mer om verksamhetens arbete på https://icm.uu.se.

Tjänsten kommer att vara placerad i Jens Carlsson forskargrupp på programmet för Beräkningsbiologi och Bioinformatik. Jens Carlssons forskning fokuserar på datormodellering av proteiner med särskilt fokus på gruppen G-proteinkopplade receptorer. Jens Carlssons grupp använder modellering för att förstå hur receptorer fungerar på molekylär nivå och utvecklar metoder för att identifiera läkemedelskandidater, ofta i samarbete med experimentella forskargrupper. Det är ett internationellt forskningsteam som också är en del av Science for Life Laboratory (http://www.scilifelab.se/). Mer information om gruppens forskning finns på dess hemsida (www.carlssonlab.org).

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet. 

Arbetsuppgifter
Tjänsten innefattar forskning samt koordinering av gruppens projekt och beräkningsresurser. Forskningsprojektet är inriktat mot utveckling av metoder för att studera hur små molekyler och peptider binder till receptorer och enzymer med hjälp av molekylära modeller och maskininlärning. De metoder som kommer att utvecklas kan vara användbara inom läkemedelsutveckling och projektet innefattar också design av nya molekyler med virtuell screening. Forskaren kommer också att bidra till handledning av gruppmedlemmar och vara huvudansvarig för utveckling och underhåll av mjukvara som används i forskargruppen. Tjänsten innefattar också planering och genomförande av undervisning inom beräkningskemi.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen inom beräkningskemi eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom samma område. Mycket goda kunskaper inom beräkningskemi med erfarenhet av datorsimuleringar av proteiner är ett krav. Goda skriftliga och muntliga kunskaper i engelska är önskvärt då arbetet sker i en internationell miljö. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga, motivation och självständighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Tidigare erfarenheter inom modellering av G-proteinkopplade receptorer, molekylär dockning, maskininlärning och programmering är meriterande.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Jens Carlsson, jens.carlsson@icm.uu.se, Tel: 072 227 7976.

Välkommen med din ansökan senast den 31 mars 2023, UFV-PA 2023/1019.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-04-01 eller enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/1019
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb