Uppsala universitet, Institutionen för materialvetenskap

Institutionen för materialvetenskap vid Ångströmlaboratoriet har en innovativ och internationell forskningsmiljö som tar sig an tekniska och samhällsrelevanta utmaningar. Institutionen har sju forskande och undervisande avdelningar. Till institutionen hör även Myfab, som är vår renrumsinfrastruktur för avancerad materialforskning.

Tjänsten kommer att vara placerad vid avdelningen för tillämpad mekanik, vid institutionen för materialvetenskap.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Som amanuens är du student och arbetar deltid i kombination med dina studier. Som övningsassistent i kursen byggnadsmekanik (1TE601), period 4, ingår genomgång av enklare räkneexempel, att svara på studenternas frågor samt rättning av inlämningsuppgifter.

Kvalifikationskrav
För att anställas som amanuens är det ett krav att du är antagen till och registrerad på utbildning på grundnivå eller avancerad nivå och anställningen får motsvara högst 50% av full arbetstid. Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap.

För denna anställning krävs att du har goda studieresultat från ett högskoleprogram i synnerhet inom området för kursen man kommer att hjälpa till på. Undervisningen sker på svenska och du behöver därmed ha goda kunskaper i främst svenska men även i engelska i tal och skrift.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Tidigare erfarenhet från relevanta kurser på högskolenivå är särskilt meriterande. Erfarenhet av relevanta IT-system (Studium) är önskvärt. Arbetet ställer stora krav på samarbetsförmåga.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 10-20%. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Instruktioner för ansökan
Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, registreringsintyg som visar att du är antagen och registrerad till utbildning på högskola/universitet under terminen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Vi kommer under ansökningstiden löpande läsa ansökningshandlingar och kalla till intervjuer så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Reza Afshar, reza.afshar@angstrom.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast 27 mars, 2023, UFV-PA 2023/1001.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10-20%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/1001
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb