Uppsala universitet, Universitetsbiblioteket

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Universitetsbiblioteket är en integrerad del av Uppsala universitet. Vi tillhandahåller informationsresurser för forskning, undervisning och lärande vid universitetet. Vi utvecklar och tillgängliggör våra samlingar på nya sätt, bland annat genom digital publicering och digitalisering. Vi vill vara ett internationellt föredöme i att erbjuda studie- och forskarmiljöer, såväl fysiska som digitala. Universitetsbiblioteket har ca 200 anställda med bred kompetens inom flera yrkeskategorier.

Vill du jobba med engagerade kollegor på en intressant arbetsplats med bra förmåner och arbetsvillkor? Avdelningen för lärande- och forskningsstöd söker nu en bibliotekarie.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Uppsala universitetsbibliotek Campus Gotland & Sambiblioteket i Almedalen
Almedalsbiblioteket är ett folk- och universitetsbibliotek som drivs gemensamt av Uppsala universitetsbibliotek och Region Gotland. Verksamheten är placerad vid Almedalen i centrala Visby. Tillsammans med dina kollegor arbetar du för att göra Almedalsbiblioteket välkomnande, tillgängligt och attraktivt för alla som besöker oss. På Almedalsbiblioteket arbetar vi med fokus på ”den lärande människan”, i alla åldrar.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en innovativ och pedagogiskt inriktad bibliotekarie som vill bidra till att utveckla Uppsala universitetsbiblioteks lärandestöd mot studenter, doktorander och forskare. I vårt arbete har vi många interna och externa kontakter med samarbetsaktörer och användare. Vi möter människor av olika bakgrund med olika behov och förutsättningar och arbetar med en hög grad av professionalitet. Arbetet för att uppnå gemensamma mål, förbättringar och utveckling av verksamheten sker med stor entusiasm.

Tillsammans med dina kollegor kommer du att:

  • Undervisa och handleda studenter, doktorander och forskare inom informationssökning, källkritik, referenshantering samt digitala verktyg med målet att ge kvalitativt stöd till lärande och forskning.
  • Arbeta tillsammans med ämnesansvariga lärare och kollegor inom biblioteket för att genomföra, utvärdera och förbättra våra pedagogiska metoder.
  • Tjänstgöra i informations- och lånedisk.

Även andra sedvanliga arbetsuppgifter inom ett universitetsbiblioteks verksamhet förekommer inom uppdraget.

Du kommer att vara knuten till Avdelningen för lärande och forskningsstöd inom Uppsala universitetsbibliotek samtidigt som du är med och vidareutvecklar samarbetet med kollegor på plats på Almedalsbiblioteket.

Anställningens uppdrag kräver arbete på plats.

Kvalifikationskrav

  • Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer som relevant.
  • Mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, såväl skriftligt som muntligt
  • Erfarenhet av undervisning eller pedagogiskt arbete

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har mycket god samarbetsförmåga och är relationsskapande. Du är nyfiken på digitala lösningar och har lätt för att lära nya system. Arbetet kräver initiativförmåga, engagemang och läraktighet. Du har ett tydligt användarfokus samt servicekänsla.

Vi erbjuder
Som medarbetare hos oss har du stor möjlighet att utvecklas i dina arbetsuppgifter utifrån nuvarande och kommande kompetensbehov. Vi vill uppmuntra till ett friskt och hälsosamt liv med balans mellan arbete och fritid. Det innebär flexibla arbetstider och generösa semestervillkor. Hos oss har du en friskvårdtimme per vecka under arbetstid samt rätt till friskvårdsbidrag. Läs mer om våra förmåner.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan tillämpas). Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Visby

Ansökan
Ansökan ska innehålla CV och svar på frågorna hur du uppfyller kraven i annonsen. Examensbevis, betyg och andra intyg som du önskar åberopa bör också bifogas.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Avdelningschef Rikard Jennische, rikard.jennische@ub.uu.se, 018-471 4553

Välkommen med din ansökan senast den 27 mars 2023, UFV-PA 2023/891. 

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/891
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Fia Wolters, ST, 018-4714088
  • Nadja Duffner-Ylvestedt, Saco, 018-4715845
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tilbage til Ledige stillinger