Uppsala universitet, Institutionen för fysik och astronomi

Institutionen för fysik och astronomi är en av Uppsala universitets största med närmare 400 anställda, varav ca 100 doktorander och har en omsättning om ca 400 mkr. Institutionen bedriver forskning och utbildning i världsklass inom såväl teoretisk som experimentell fysik och har en omfattande samverkan med omvärlden. Vi forskar och undervisar om allt från det ofattbart lilla till det stora inom till exempel energiförsörjning, klimatutveckling, nya material och universum. Läs mer på: www.physics.uu.se

Inom stödfunktionen är vi ca 22 medarbetare, varav 12 är verksamma inom ekonomifunktionen och övriga inom HR, kursadministration, kommunikation och övrig service. Vi behöver nu utöka stödet inom ekonomifunktionen under ett år. samtidigt som vi arbetar med en omorganisation.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Som ekonomiassistent kommer du att avlasta institutionens ekonomer i det löpande ekonomiarbetet. Till arbetsuppgifterna hör bland annat att arbeta med löpande redovisning så som leverantörs- och kundfakturering, omföringar och stipendieutbetalningar i ekonomisystemet Raindance. Du kommer även granska och kontera reseräkningar, timarvoderingar och andra utlägg i personalsystemet Primula. Resebokningar och kortbetalningar för institutionens olika avdelningar kan också förekomma. I tjänsten ingår dessutom ekonomiadministrativa uppgifter som diarieföring, stöd i hantering av anläggningsregister och inventeringar, lokalfördelning och liknande. Därutöver kan allmänna administrativa arbetsuppgifter som förekommer inom institutionen komma att ingå i anställningen. Dessa kan variera över tid.

Universitetet är en statlig myndighet och har omfattande regelverk och lagar som du förväntas inhämta kunskap om och efterfölja, bla genom att söka i manualerna på vår medarbetarwebb men även via olika internutbildningar och möten.

Som ekonomiassistent arbetar du nära institutionens ekonomer och stöttar dem i det löpande ekonomiarbetet. Du förväntas aktivt delta i gruppens utveckling av de ekonomiadministrativa rutinerna. Du kommer även samarbeta med institutionens HR-grupp och i viss mån även med övriga kollegor inom administrationen, samt med institutionens forskare och lärare.

Institutionen står inför en intern omorganisering vilken kommer att påverka administrationen, särskilt de som jobbar inom ekonomifunktionen. Under 2023 kommer arbetet med detta att intensifieras.

Kvalifikationskrav
Gymnasieutbildning inom ekonomi eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Några års erfarenhet av ekonomiarbete. Erfarenhet av att arbeta i ekonomiadministrativa system. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, du behöver kunna förklara enklare ekonomibegrepp på båda språken. Goda IT-kunskaper, särskilt i Excel och övriga Office-paketet.

Vi söker dig som har några års erfarenhet inom ekonomiadministration och som är beprövat strukturerad, noggrann och effektiv. Du måste ha förmåga att arbeta både självständigt och som del av ett team. Du kommer ha många ärenden som löper parallellt, vissa kräver återkommande åtgärder eller utredning, och arbetstoppar är vanligt förekommande. En förutsättning för att lyckas i rollen är därför att du har förmåga att prioritera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du tycker om att jobba på ett serviceinriktat sätt och skyndsamt ta tag i de arbetsuppgifter som landar på ditt bord. Stor vikt kommer därför att läggas vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Vi ser gärna att du läst ekonomikurser på eftergymnasial nivå och det är en fördel om du har erfarenhet av ekonomiarbete inom högskolesektorn eller annan offentlig verksamhet. Även kunskaper i ekonomisystemet Raindance och lönesystemet Primula är meriterande.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 12 månader. Omfattningen är 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Carolina Wallström-Pan, carolina.wallstrom-pan@physics.uu.se, 018-471 38 48

Välkommen med din ansökan senast den 13 februari 2023, UFV-PA 2023/197.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-02-20 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/197
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-19
Sista ansökningsdag 2023-02-13

Tillbaka till lediga jobb