Uppsala universitet, Avdelningen för kvalitetsutveckling

Avdelningen för kvalitetsutveckling svarar för en stor del av Uppsala universitets stöd för kvalitetssäkring och kvalitetsutveckling av utbildning och forskning. Avdelningen är placerad vid universitetsförvaltningen och rymmer tre enheter: enheten för karriär och ledning i akademin, enheten för kvalitet och utvärdering samt enheten för universitetspedagogik.

Enheten för universitetspedagogik arbetar med pedagogisk utveckling för främjande av kvaliteten i utbildningen på alla nivåer. Vi arbetar utifrån verksamhetens pedagogiska utvecklingsbehov och erbjuder högskolepedagogisk utbildning för undervisande personal, ger konsultativt stöd i pedagogiska frågor ute på universitetets olika campusområden och i digitala lärmiljöer samt genomför egna utvecklingsprojekt. Tillsammans med personal från avdelningen för universitetsgemensam IT utgör vi en central resurs vid Uppsala universitet för utveckling av digitala lärmiljöer. Gemensamt ansvarar vi även för utveckling av, och aktiviteter i, den laborativa lärosalen samt inspelningsstudion i Blåsenhus.

Till vår enhet söker vi en Pedagogisk utvecklare för arbete med aktiv studentmedverkan gentemot studenter och lärare.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Projektleda och utveckla arbetet med utvecklingen av en modell för aktiv studentmedverkan vid Uppsala universitet. Stödja studenter och lärare som är engagerade i eller vill börja arbeta med aktiv studentmedverkan. Arbeta konsultativt med ASP, Inkluderande undervisning och Utbildning för hållbar utveckling samt bidra till utbildningsinsatser inom dessa fält. Stärka enhetens samarbete med vetenskapsområdena, vad avser pedagogisk utveckling och ASP samt med universitets kårer, studentföreningar, nationer, bibliotek och studenter på institutioner. Identifiera och sprida forskning kring ASP och goda erfarenheter av studentmedverkan i högre utbildning. Utveckla digitalt stöd, tex. på webben, för lärare och studenter som vill arbeta med ASP. Ansvara för och centralt leda arbetet med mentorskapsmodellen Supplemental Instruction (SI).

I arbetsuppgifterna ingår även omvärldsbevakning, såväl nationellt som internationellt, och att omsätta/sprida kunskap på området.

 Kvalifikationskrav

  • Högskoleutbildning inom pedagogik, utbildningsvetenskap, utbildning för hållbar utveckling eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
  • Dokumenterad erfarenhet av att leda projekt inom utbildning och pedagogisk utveckling
  • Dokumenterad erfarenhet av att driva ASP inom pedagogisk utveckling
  • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med studentdriven utbildning (t.ex. som kursamanuens, metodhandledare i SI, eller genom engagemang inom studentkår)
  • Dokumenterad erfarenhet av att ge workshops, konsultationer och presentationer om ASP för lärare
  • Dokumenterad erfarenhet av arbete med utveckling av ASP på institutionsnivå, av arbete med utveckling eller utvärdering av högskolans verksamhet och/eller dokumenterade erfarenhet av arbete med utbildning/undervisning eller pedagogisk utveckling
  • God språklig förmåga i svenska och engelska både muntligt och skriftligt

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper så som förmågan att ta ansvar samt att arbeta självständigt, strukturerat och serviceinriktat i en miljö där tempot periodvis är högt. Arbetsuppgifterna kräver även mycket god förmåga att kommunicera och samverka med olika personalkategorier inom verksamheten, både enskilt och i grupp, t.ex. universitetslärare, doktorander, forskare, IT-tekniker och administrativ personal. Utöver det krävs god problemlösningsförmåga.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt
Goda kunskaper om Uppsala universitets organisation och arbetssätt samt den högre utbildningens villkor. Erfarenhet av att ha arbetat med digitala lärmiljöer inklusive mediaproduktion. Vi ser gärna att du har erfarenhet av något eller några av de verktyg vi använder (Canvas, Canvas Studio, Zoom, Inspera). Erfarenhet av att publicera rapporter, skrifter om pedagogisk utveckling eller högskolepedagogik.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad t.o.m. 2024-02-15. Omfattning är 75%. Tillträde 2023-03-01 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om anställningen lämnas av: tillförordnad enhetschef Christer B Andersson, 018-471 6167, christer.b.andersson@uu.se eller pedagogisk utvecklare Ulrike Schnaas, 018-471 6824, ulrike.schnaas@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 2 februari 2023, UFV-PA 2023/224.

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-03-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/224
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-19
Sista ansökningsdag 2023-02-02

Tillbaka till lediga jobb