Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala universitet är Sveriges största och bredaste institution av sitt slag med cirka 250 anställda. Vår forskning sträcker sig inifrån jordens kärna ut till atmosfären, från mikroskopiska mineral och fossil till hur berg och oceaner bildas, från tiden för jordens födelse fram till idag. Vi kartlägger jordens och livets utveckling över flera miljarder år och studerar sambandet mellan atmosfären och haven med hänsyn till klimatförändringar och hållbar utveckling. Besök oss på: www.geo.uu.se

Centrum för miljö- och utvecklingsstudier, CEMUS, har sedan starten 1992 bedrivit studentdriven utbildning inom det breda och tvärvetenskapliga miljö- och hållbarhetsområdet. Läs mer om vår utbildningsmodell och våra kurser på. www.cemus.uu.se

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Som kursassistent arbetar du med planering, administration, genomförande och efterrapportering av en universitetskurs. Arbetet utgår från kursplanen och genomförs tillsammans med en kollega och i nära samarbete med gästföreläsare, kursens arbetsgrupp (bestående av erfarna universitetslärare, forskare och professorer), samt kurssamordnare på CEMUS. Arbetsuppgifterna innebär bland annat att ha kontakt med gästföreläsare och studenter samt att planera kursens upplägg, litteratur, att förbereda och hålla seminarier, workshops samt kursadministration. I arbetet ingår att i en kreativ anda bygga vidare på erfarenheter från tidigare kursomgångar samt föra vidare de egna erfarenheterna till kommande amanuenser och kursassistenter. Som kursassistent har du ett särskilt ansvar att stödja kollegor med mindre erfarenhet av arbete med studentledda kurser.

Anställningarna avser arbete med någon av kurserna som är listade på: www.cemus.uu.se/openpositions. Vänligen uppge i din ansökan vilken eller vilka kurser du är intresserad av.

Kvalifikationskrav

  • Aktuell och dokumenterad erfarenhet av arbete med studentledd utbildning i tvärvetenskapliga miljöer.
  • God datorvana och goda språkkunskaper i engelska i tal och skrift. För kurser på svenska (märkta med *) är goda språkkunskaper i svenska i tal och skrift nödvändigt.
    Dokumenterad förmåga att självständigt kunna driva och slutföra arbetsuppgifter inom givna tidsramar, även under tillfälliga arbetstoppar.
  • 120 högskolepoäng.
  • Stor vikt vid kommer att läggas på personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Pågående eller nyligen avslutade studier, gärna inom hållbar utveckling. Dokumenterad erfarenhet av en god förmåga att samarbeta med personer från olika bakgrund.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska innehålla en kort beskrivning av dig själv samt motivering till varför du söker tjänsten. Uppge även om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Ansökan ska dessutom innehålla CV.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad t o m 2024-03-14. Omfattningen är 17-25%. Tillträde 2023-03-15 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av:
Sara Andersson, studierektor, sara.andersson@cemus.uu.se eller Ewa Livmar, kurssamordnare, ewa.livmar@cemus.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 8 februari 2023, UFV-PA 2022/5078.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-03-15 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 17-25%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/5078
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-20
Sista ansökningsdag 2023-02-08

Tillbaka till lediga jobb