Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Institutionen för geovetenskaper är Sveriges största och mångsidigaste institution av sitt slag med en unik bredd och ca 250 anställda. Våra verksamheter är interdisciplinära och kombinerar naturvetenskap och teknik med samhällsvetenskap. Vi har forskningsprogram inom luft- vatten- och landskapslära (LUVAL); geofysik; naturresurser och hållbar utveckling (NRHU); mineralogi, petrologi och tektonik (MPT); paleobiologi och vindenergi. Genom att studera jordens historia förstår vi hur planeten har utvecklats och hur vår strävan mot en hållbar utveckling kan dra nytta av denna kunskap.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en forskningsassistent inom hydrologi vid Institutionen för Geovetenskaper inom programmet för Luft-, vatten- och landskapslära (Luval). Uppgifterna inkluderar bland annat att ta fram klimatdata från CORDEX databasen för flera Svenska avrinningsområden, att korrigera klimatmodellernas utdata (biaskorrigering) och att ta fram hydrologiska prognoser för ett framtida klimat med hjälp av den hydrologiska modellen HBV. Statistiska analyser av klimat- och hydrologisk data ingår också.

Kvalifikationskrav
Den sökande skall ha naturvetenskaplig akademisk examen med inriktning mot hydrologi eller liknande.  Erfarenhet med CORDEX databasen, biaskorrigering och den hydrologiska HBV modellen är ett krav. Expertis i Matlab är nödvändig. 

Önskvärt/meriterande i övrigt
Goda muntliga och skriftliga färdigheter i engelska är meriterande. En doktorsexamen inom hydrologi eller närliggande område är meriterande.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 1 månader. Omfattningen är 90 %. Tillträde  2023-01-01 enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Claudia Teutschbein claudia.teutschbein@geo.uu.se 

Välkommen med din ansökan senast den 9 december 2022, UFV-PA 2022/4422

Anställningsform Visstidsanställning kortare än 3 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-01-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 90
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4422
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-11-25
Sista ansökningsdag 2022-12-09

Tilbage til Ledige stillinger