Uppsala universitet, Kansliet för medicin och farmaci

Områdeskansliet för medicin och farmaci med ca 65 anställda svarar för verksamhetsstöd och service till ledning, institutioner och centrumbildningar inom vetenskapsområdet för medicin och farmaci. Områdeskansliet är en del av universitetsförvaltningen, men får huvuddelen av sitt uppdrag via områdesnämnden för medicin och farmaci och dess vicerektor. Områdeskansliet arbetar med forsknings- och utbildningsstöd, ekonomisk planering, rekrytering av lärare, uppföljning av verksamheten, stöd till studenter samt stöd till lärare som vill utveckla sin undervisning. Områdeskansliet samarbetar med övriga avdelningar vid universitetsförvaltningen vid beredning av ärenden och medverkar i utredningar och remisser på uppdrag av universitetets ledning. Områdeskansliet består av fem enheter.

Vid vetenskapsområdet för medicin och farmaci ges sammanlagt nio program på grundnivå samt ytterligare 20 på avancerad nivå. Vi söker nu en studieadministrativ handläggare till farmaceutiska fakultetens program. Anställningen är placerad vid områdeskansliet för medicin och farmaci, enheten för studentservice för farmaci, medicin och vård. Enheten, som är lokaliserad till Biomedicinskt centrum (BMC), ansvarar för stöd och service till studenter inom de flesta av utbildningsprogrammen inom vetenskapsområdet för medicin och farmaci. Enheten består av 13 medarbetare varav 7 studievägledare och 6 studieadministrativa handläggare.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Du kommer främst att arbeta med programövergripande arbetsuppgifter för apotekar- och receptarieprogrammet samt andra farmaceutiska utbildningsprogram.  I dina arbetsuppgifter ingår administration som tex att upprätta terminslistor, administrera ansökan av kursplatser, upprätta omtenta- och läsårsschema. Du kommer handlägga studentärenden som exempelvis ansökningar om studieuppehåll, ansökan om antagning till senare del av program, tillgodoräknanden och dispensärenden. Du kommer ha många kontakter med både studenter, administratörer och lärare.

Kvalifikationskrav
Du har en relevant examen från högskoleutbildning eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig i kombination med för anställningen relevant arbetslivserfarenhet. Du har aktuell erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete inom offentlig sektor eller motsvarande kompetens som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Du är självgående, van vid att arbeta i Officepaketet samt kan använda olika stödsystem för registrering och uppföljning. Du kommunicerar tydligt och sakligt både på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet som att du är en skicklig administratör med en god förmåga att skapa struktur för att klara arbetstoppar och möta deadlines. Det är viktigt att du är van vid att bemöta människor på ett professionellt sätt, har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer samt vana av en samordnande roll. Du tar själv ansvar för och driver dina processer vidare samt är flexibel, noggrann, metodisk och kvalitetsmedveten.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Det är meriterande att ha erfarenhet av de administrativa system som används av Uppsala universitet som t ex Ladok, NyA, TimeEdit, W3D3 och Studium/Canvas. Det är också meriterande att ha god kännedom om universitetsvärlden, och att ha erfarenhet av utbildningsadministration vid universitet eller högskola. 

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 11 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: enhetschef Cecilia Andersson tel 018-471 1599, e-post cecilia.andersson@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 13 december 2022, UFV-PA 2022/4382.

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4382
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-11-22
Sista ansökningsdag 2022-12-13

Tillbaka till lediga jobb