Uppsala universitet, Universitetsbiblioteket

Universitetsbiblioteket är en integrerad del av Uppsala universitet. Vi tillhandahåller informationsresurser för forskning, undervisning och lärande vid universitetet. Vi utvecklar och tillgängliggör våra samlingar på nya sätt, bland annat genom digital publicering och digitalisering. Vi vill vara ett internationellt föredöme i att erbjuda studie- och forskarmiljöer, såväl fysiska som digitala. Universitetsbiblioteket har ca 200 anställda med bred kompetens inom flera yrkeskategorier.

Avdelningen för lärande och forskningsstöd är en av sju avdelningar här på Uppsala universitetsbibliotek. Avdelningen ansvarar för Ångströms och EBC:s Makerspace som är mötesplatser för kreativt skapande med prototyper. Här kan alla lära sig grunderna i 3D-skrivare och kreativa mjukvaror. Rummen ger också möjligheter att använda redskap som kanske inte finns på andra platser eller hemma, såsom lödpennor och kamera.

Vårt mål är att Makerspace ska utgöra ett stöd för studier och forskning, inspirera till samarbeten över ämnesgränserna samt vara attraktivt för alla studenter och anställda vid Uppsala universitet.

Vi söker nya studenter som kommer att ingå i Team Makerspace, en engagerad grupp som bidrar till att bedriva och utveckla verksamheten i EBC Makerspace samt Ångström Makerspace.

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att hålla i utbildningstillfällen i att använda Makerspace, marknadsföring och kommunikation om verksamheten, tekniskt underhåll av 3D-skrivare, liksom planering och administration kring verksamheten. Du arbetar under planerade workshops, evenemang och uppdrag. Du bör vara beredd att arbeta ett till två fasta pass per vecka men det kan vara flexibelt. Kvällar mellan ca. 17.00-21.00 är vanligast, men även andra tider kan vara aktuella. Arbetstiderna är anpassade för att fungera vid sidan av heltidsstudier. Du är bibliotekets och universitets ansikte utåt och du sätter våra användare i fokus.

Vi ger dig en god introduktion till uppgifterna och vår organisation.

Kvalifikationskrav
Du:

  • ska vara aktiv student vid ett svenskt universitet eller högskola på ett kandidat- eller masterprogram på 100%
  • ha ett genuint teknikintresse,
  • har grundläggande kunskaper i svenska
  • har mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper är viktiga. Du är bra på att kommunicera, kreativ och nyfiken på att lära dig mer om Makerspace. Du förmedlar gärna dina kunskaper till andra och är inte rädd att tala inför grupp. Vidare är du ansvarstagande och har en tydlig teamkänsla samtidigt som du har förmåga att ta egna initiativ.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Det är meriterande om du har kunskap om3D-skrivare, programmering i Python och i APL (Arduino), kunskaper i kreativa mjukvaror såsom 3D-modellering (CAD) eller Photoshop.

Om anställningen 
Anställningen är en tidsbegränsad anställning vid behov. Omfattningen är 10-25%. Snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Ansökningsförfarande
Ansökan bör innehålla CV samt intyg på aktiva studier.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Avdelningschef Rikard Jennische, 073-4697545, rikard.jennische@ub.uu.se 

Välkommen med din ansökan senast den 12 december 2022, UFV-PA 2022/4339.

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 10-25%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4339
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Fia Wolters, ST/TCO, 018-4714088
  • Nadja Duffner-Ylvestedt, Saco, 018-4715845
Publicerat 2022-11-21
Sista ansökningsdag 2022-12-12

Tillbaka till lediga jobb