Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Institutionen för geovetenskaper är Sveriges största och mångsidigaste institution av sitt slag med en unik bredd och ca 250 anställda. Våra verksamheter är interdisciplinära och kombinerar naturvetenskap och teknik med samhällsvetenskap. Vi har forskningsprogram inom luft- vatten- och landskapslära (LUVAL); geofysik; naturresurser och hållbar utveckling (NRHU); mineralogi, petrologi och tektonik (MPT); paleobiologi och vindenergi. Genom att studera jordens historia förstår vi hur planeten har utvecklats och hur vår strävan mot en hållbar utveckling kan dra nytta av denna kunskap. Läs mer här: www.geo.uu.se

Inom geofysiken använder vi kvantitativa fysikaliska metoder för att undersöka jorden och dess miljöer, omgivningar och processer. Vi söker nu en doktorander i tillämpad geofysik med inriktning mot reflektionsseismiska metoder.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet

Arbetsuppgifter
Doktorandens uppgifter kommer bestå av forskning inom en serie planerade projekt både i och utanför Sverige. Dessa projekt är sponsrade av både industri och forskningsorganisationer. En viktig komponent i det projektet är moderna seismiska avkänningsmetoder på yta. Doktoranden kommer arbeta i ett team av experter från olika länder. I förlängningen väntas även doktoranden arbeta med flerkomponents seismiskt data från ytnära geologiska strukturer.

Kvalifikationskrav
Vi söker en motiverad kandidat med stort intresse för forskning som innehar akademisk magister/master eller ingenjörsexamen, eller motsvarande inom geofysik, geologi, fysik, geovetenskap eller liknande (grundläggande behörighet, dvs. avlagt en examen på avancerad nivå, eller fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller i huvudsak motsvarande kunskaper). Den sökande skall kunna tala och skriva på engelska på avancerad nivå. Eftersom arbetet delvis består av arbete i fält skall den sökande vara villig att arbeta utomhus periodvis med datainsamling själv eller tillsammans med andra. En fulltidsanställning är på fyra år och kan förlängas med upp till 20% genom assistenttjänstgöring inom forskning, fältarbete och undervisning.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av seismiskt fältarbete, seismisk dataprocessering, programmering samt Linux/Unix erfarenhet är viktigt och kommer anses meriterande. Körkort anses meriterande då det kan behövas vid fältarbete.

Bestämmelser för doktorander återfinns i Högskoleförordningen 5 kap §§ 1-7 samt i universitetets regler och riktlinjer.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, enligt HF 5 kap § 7. Omfattningen är heltid. Tillträde 2023-03-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Prof. Alireza Malehmir tel. +46(0)18-4712335, mejl: alireza.malehmir@geo.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 10 februari 2023, UFV-PA 2022/4600.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-03-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4600
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-10
Sista ansökningsdag 2023-02-10

Tillbaka till lediga jobb