Uppsala universitet, Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Institutionen för kvinnors och barns hälsa (KBH) är en internationell och mångprofessionell institution med fokus på hälsa och välfärd. Det globala hälsoperspektivet är alltid närvarande, och vi samarbetar över professioner och kliniska områden, både inom utbildning och inom forskning. 

Vi söker en kursadministratör som kommer att arbeta inom masterprogrammet i global hälsa. Masterprogrammet i global hälsa förbereder nationella och internationella studenter med medicinsk eller annan relevant grundutbildning för arbete med globala hälsofrågor. De får kunskap om och färdigheter i att analysera globala hälsoproblem och i att utveckla och utvärdera interventioner som förbättrar folkhälsan. Mer information om institutionen hittar du här (https://www.kbh.uu.se/). Detta är ett vikariat för en person som provar annan anställning vilket kan leda till att vi har fortsatt behov efter 15 juli. 

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
I kursadministrationen ingår att ge administrativt stöd och service till programansvarig, lärare och studenter i utbildningsadministrativa ärenden. Kursadministration innefattar registreringar i Ladok  och Studium, att ge kursinformation till studenter, utfärda intyg, sköta tentamensbokning, schemaläggning och bokning av lokaler, bedömning av ansökningar till mastersprogrammet och fristående kurser, skriva mötesanteckningar samt att förbereda underlag för utbetalning av ersättningar och reseersättningar till externa föreläsare. Det ingår att assistera studenter och övriga besökare, många från andra länder, med praktiska frågor inför och under studietiden. Kommunikationen med studenter och medarbetare sker till stor del på engelska. Andra arbetsuppgifter kan tillkomma inom ramen för anställningen.

Kvalifikationskrav
Relevant högskoleutbildning, yrkesutbildning inom administrativt område eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Erfarenhet av relevant administration krävs för anställningen. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska som arbetsspråk, både i tal och skrift och mycket god datorvana och förmåga att kunna hantera många olika IT-system är vidare krav för anställningen. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet som god samarbetsförmåga, ordningssinne, servicekänsla, flexibilitet, mycket god kommunikationsförmåga samt vana vid självständigt arbete. Arbetet kräver ett strukturerat arbetssätt och en god förmåga att möta arbetstoppar.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet att använda studieadministrativa IT-system är meriterande.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad tom 15 juli. Omfattningen är 100%. Start omgående enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Administrativ chef Malin Ghanem, malin.ghanem@kbh.uu.se 018-471 6077 eller Universitetslektor Soorej Jose Puthoopparambil, soorej.jose@kbh.uu.se. 

Välkommen med din ansökan senast den 5 december 2022, UFV-PA 2022/4250.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4250
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-11-14
Sista ansökningsdag 2022-12-05

Tillbaka till lediga jobb