Uppsala universitet, Institutionen för informationsteknologi

UPPMAX (Uppsala Multidisciplinary Center for Advanced Computational Science), som hör till institutionen för informationsteknologi vid Uppsala universitet, har som uppgift att tillhandahålla resurser för högprestanda- och dataintensiva beräkningar till forskare i Sverige. UPPMAX har idag ett antal storskaliga högpresterande datorsystem i drift, med över 20 PB disklagring, 20000 CPU-kärnor och en växande GPU-kapacitet. Vi har användare från många discipliner, men främst datadrivna vetenskapsområden där lagring av stora datamängder behövs, såsom t.ex. bioinformatik och andra livsvetenskaper. Vissa av våra system har en driftmiljö specifikt utformad för hantering av känsliga data, som mänskliga genom och hälsouppgifter. UPPMAX har ett 20-tal anställda system- och tillämpningsexperter och vi behöver nu anställa ytterligare en systemadministratör.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet. 

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och driva ett svenskt superdatorcentrum, så är den här tjänsten något för dig. Som systemadministratör vid UPPMAX kommer du arbeta i ett team på cirka tio systemexperter och tillsammans med kollegorna drifta UPPMAX högpresterande lagrings-, beräknings- och molnsystem, samt infrastruktur. Huvudarbetsuppgiften är att drifta stora datorkluster, storskalig datalagring och molnplattformar, samt utveckla vår interna infrastruktur.  I arbetet kommer du komma i kontakt med våra användare, i regel forskare, för att ge minst första linjens användarstöd. På UPPMAX får du kombinationen av att utveckla dina tekniska färdigheter med tillgång till omväxlande och utmanande teknologier samtidigt som du bidrar till att stärka framstående forskning från en stor mängd olika ämnesområden. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling inom tjänsten både genom deltagande i internationella och nationella projekt och samarbeten, samt genom deltagande i konferenser, kurser och andra utbildningar.

Kvalifikationskrav
Högskoleutbildning inom för anställningen relevant område eller annan erfarenhet som bedöms likvärdig. Den person vi söker ska ha dokumenterad flerårig erfarenhet av Linux och vara helt bekväm med att administrera datorsystem enbart via kommandoraden. Du ska ha dokumenterat goda kunskaper inom programmering (inkludera gärna ditt GitHub-konto i ansökan). Du bör ha god social kompetens, god samarbetsförmåga, samt förmåga att ta egna initiativ. Du bör behärska svenska och engelska som arbetsspråk i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande: UPPMAX systemdrift utförs enligt metodiken ”Infrastruktur som kod” och vi tillämpar agila utvecklingsmetoder. Det är starkt meriterande med tidigare erfarenheter av versionshantering med Git, konfigurationsverktyg (Puppet och Ansible), CI/CD-plattformar (t.ex. Jenkins och Gitlab), automatiska tester, samt orkestreringsverktyg (t.ex. Terraform eller Vagrant). Det är meriterande om du har erfarenhet av molnplattformar, t.ex. om du är bekant med APIer från OpenStack, AWS, GKE, Azure eller motsvarande. Övrigt meriterande är kunskaper inom nätverk och säkerhet samt programmering i Python.

Eftersom de flesta av UPPMAX användare är forskare, så bedöms egen erfarenhet av forskning eller erfarenhet av arbete i en akademisk forskningsmiljö som en merit.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare med möjlighet till 6 månaders provanställning. Omfattningen är 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Det är önskvärt att löneanspråk anges i ansökan.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Elisabeth Larsson, Föreståndare för UPPMAX, director@uppmax.uu.se, 018-471 2768 eller Linus Nilsson, Team Leader och Teknisk systemadministratör vid UPPMAX, linus.nilsson@uppmax.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2023, UFV-PA 2022/4036.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4036
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2022-12-14
Sista ansökningsdag 2023-01-31

Tillbaka till lediga jobb